Ζάκυνθος: “Τρέχει πετρέλαιο από τις βρύσες” – Τι ζητά ο δήμαρχος

 Ζάκυνθος: “Τρέχει πετρέλαιο από τις βρύσες” – Τι ζητά ο δήμαρχος

Να κηρυχθεί ο δήμος Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά από την Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος, γιατί από τις βρύσεις του νησιού τρέχει νερό με πετρέλαιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, ο κ. Στασινόπουλος εξήγησε ότι: «Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

Και μπορεί το πετρέλαιο να καθαρίσει από το νερό, αυτό που δημιουργεί ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μυρωδιά που μπορεί να μείνει σε σωληνώσεις και δεξαμενές.

Σχετικά με την κατάσταση στις οικίες των κατοίκων είπε: Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δήλωσε: «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Σχετικά Άρθρα