Βόλος: Συγκλονισμένος ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους – “Ο δράστης είναι επικίνδυνος”

 Βόλος: Συγκλονισμένος ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους – “Ο δράστης είναι επικίνδυνος”

Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του βρέφους που έχασε την ζωή του στον Βόλο πριν από δύο μήνες, όταν ένας μοτοσικλετιστής παρέσυρε τον πεθερό του ο οποίος το κρατούσε στα χέρα του. Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος παππούς παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023, από την μηχανή και το βρέφος έπεσε στην άσφαλτο χτυπώντας το κρανίο του.

«Δεν έχει προφυλακιστεί… δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο αυτόν. Δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής, ούτε τίποτα, είμαι ο πατέρας του βρέφους. Ήταν το πρώτο μας παιδάκι. Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», είπε ο πατέρας του βρέφους μιλώντας στην κάμερα του Live news.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ, είπε: «Εννοείται ότι είχε χώρο να περάσει. Εάν πήγαινε με 30 – 40 χιλιόμετρα η μηχανή θα κοκκάλωνε όταν πατούσε τα φρένα. Δεν υπάρχει φρενάρισμα. Έχει βγει η μέθη που είναι 1.10. Το όριο μοτοσικλετιστή 0.10 και ο άνθρωπος έχει 1.10».

«Η μηχανή ζυγίζει 280 κιλά. Έχει ABS αν πήγαινε με 40 χιλιόμετρα. Την ώρα που έπεσε πάνω στο παιδί χτύπησε θα είχε σταματήσει εκεί… Πέφτει πάνω και σύρεται πορεία της. Από αυτό και μόνο δείχνει ότι είχε μεγάλη ταχύτητα», συμπλήρωσε.

«Κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του»
Μιλώντας αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης τόνισε ότι παρά το βίντεο και την κατάθεση του διανομέα που βρισκόταν στο σημείο του δυστυχήματος, είπε στο Live news:

«Κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Έχουν τη μέθη, έχουν την υπερβολική ταχύτητα, τους επικίνδυνους ελιγμούς και έχουν και την μαρτυρία του ντελιβέρα. Τι άλλο θέλουν να δουν δεν καταλαβαίνω. Είπε ότι δεν έτρεχα, δεν ήμουν μεθυσμένος και φταίει ο παππούς και του είπαν, οκ φίλε είσαι ελεύθερος.

Από τη στιγμή που πίνεις τόσο πολύ… Είσαι κίνδυνος . Μπορεί να πήγαινες με 5 με 10 χιλιόμετρο, είσαι επικίνδυνος. Όταν πίνεις λοιπόν, πάρε ταξί… αλλιώς θα έχεις περιπτώσεις όπως η δικιά μου που κάνεις πολλούς ανθρώπους να πονάνε».

Πώς έγινε η θανατηφόρα παράσυρση
Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε στον αρμόδιο ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα.
Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Το βράδυ του Σαββάτου ο 53χρονος παππούς βρισκόταν με την γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης επί της Αντωνοπούλου. Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Έτσι και θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήγε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

Ο 53χρονος βρέθηκε στο οδόστρωμα παρασυρμένος από την μηχανή και το μωρό επίσης, χτυπώντας στο κρανίο. Στο αιφνίδιο και τραγικό γεγονός, παρόντες ήταν και οι γονείς του άτυχου βρέφους και η γιαγιά του, η οποία βλέποντας μπροστά στα μάτια της να εκτυλίσσεται αυτή η τραγωδία, πετάχτηκε στο δρόμο, πήρε αγκαλιά το βρέφος και διερχόμενο ταξί σταματώντας να δει τι συμβαίνει, τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η κινητοποίηση ήταν άμεση και μαζική από πλευράς ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου, κ.λ.π) ώστε να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο βρέφος, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα πριν τα μεσάνυκτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν.

Σχετικά Άρθρα