Τέμπη/Συγγενείς θυμάτων: Προσδοκούν σε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

 Τέμπη/Συγγενείς θυμάτων: Προσδοκούν σε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Την προσδοκία ότι θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε «ενδεχόμενο δόλο» για τους υψηλά ιστάμενους αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης ο οποίος νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στο γραφείο του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μιλώντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το larissanet.gr σημείωσε ότι «περιμένουμε ν’ ανέβει το κατηγορητήριο σε ενδεχόμενο δόλο» σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο σύλλογος έχει κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών σημείωσε ότι επρόκειτο να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που ελήφθησαν από το χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σχετικά με την συμπληρωματική μήνυση αναφορικά με το «μπάζωμα» της περιοχής του δυστυχήματος δήλωσε ότι έχει καλεστεί για απολογία ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ ενσωματώθηκαν στη δικογραφία της συγκεκριμένης μήνυσης τα πρακτικά του Συμβουλίου της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις εργασίες στο χώρο μετά το δυστύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κωνσταντινίδης κλείνοντας σημείωσε ότι ως Σύλλογος θα προτείνουν να αποφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ οι οποίοι είναι τα μόνα άτομα που έχουν προφυλακιστεί από τα συνολικά 15 στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μέχρι σήμερα.

«Οι δύο άνθρωποι που είναι προφυλακιστέοι για μας δεν χρειάζεται να είναι» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι μόνο για προστασία τους, ενδεχόμενο το οποίο αμφισβητεί ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα