ΣΥΡΙΖΑ: Νευρική κρίση από ανεξέλεγκτα κέντρα διαρροών-Τι συνέβη με Πολάκη, οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Νευρική κρίση από ανεξέλεγκτα κέντρα διαρροών-Τι συνέβη με Πολάκη, οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι διαρροές των τελευταίων ημερών οι οποίες αποδίδονται σε παράγοντες εκτός κόμματος δημιουργώντας επικοινωνιακές εντάσεις. Αν και υπάρχουν διαφωνίες με τη σχεδόν αποκλειστική προσήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και στα δικαιώματα των διεμφυλικών, κέντρα ενημέρωσης εμφανίζονται ανεξέλεγκτα δίνοντας διαφορετική εικόνα από αυτή υπάρχει στην πραγματικότητα.

Ο Παύλος Πολάκης δεν ανέφερε μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο εμφανιζόμενος να κινείται μέσα στα κομματικά πλαίσια. Όπως αναφέρουν πηγές στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αφού έχει καταθέσει την δική του πρόταση, και πρόσθεσε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στα ορεινά της Κρήτης οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την τεκνοθεσία ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βρέφη.

  • Και ενώ οι απόψεις του έγιναν δεκτές ως κατάθεση εμπειρίας και προβληματισμού κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ ότι υπήρξε διαφοροποίηση Πολάκη ενώ το βράδυ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και του είπε ότι εάν επιμείνει στις θέσεις του θα τον διαγράψει, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο κ. Πολάκης.

Μάλιστα ζήτησε από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσουν το τηλεφώνημα κάτι που ανάγκασε τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδιπλωθεί αναγνωρίζοντας τον ρόλο του βουλευτή Χανίων. «Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δευτερολογία του στην ΚΕ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει την οργή του βουλευτή Χανίων.

Δύο ακόμη στοιχεία που συμπληρώνουν το πάζλ:

  • Πηγές από την πλευρά του προέδρου διαεβαιώνουν ότι πράγματι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τηλεφώνησε τον Παύλο Πολάκη αλλά διαμήνυσε με τρίτο πρόσωπο ότι δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής να διαφοροποιηθεί. Φυσικά ούτε λόγος για διαγραφή.
  • Η έμμεση οπισθοχώρηση Κασσελάκη δεν είναι σίγουρο ότι έχει κατευνάσει τη δυσαρέσκεια Πολάκη και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα αντιδράσει.

Ιδιαίτερη αξία έχει η επαναφορά Σπίρτζη ο οποίος μιλώντας στην ΚΕ άνοιξε πυρ κατά του επιτελείου του προέδρου γιατί όπως είπε «έχει επιλεγεί τα μόνα ή τα κύρια ζητήματα που θέτουμε, να είναι τα ζητήματα των δικαιωμάτων».

  • Η κριτική του επικεντρώθηκε και στο βασικό ζήτημα της κάθετης πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η απουσία από τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας προειδοποιώντας ότι «έχουμε μεγάλο πρόβλημα, όταν τα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων αντικαθιστούν τα ταξικά θέματα».

Στο στόχαστρο του Χρήστου Σπίρτζη βρέθηκε και ο εξ απορρήτων του προέδρου κ. Καπνισάκης για τα απανωτά αυτογκόλ με την αποκάλυψης της παρ’ ολίγον υπυργοποίησης Κασσελάκη από τον Μητσοτάκη και τα οικονομικά του κόμματος. «Δεν ξεπερνάμε την δύσκολη φάση που διερχόμαστε ως κόμμα, αν ο κάθε πολίτης ακούει για το ΣΥΡΙΖΑ, για το Σ/Ν του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για τις Σπέτσες, για την χρηματοδότηση του κόμματος από τον πρόεδρο» όπως είπε για να συμπληρώσει ότι τα στελέχη και τα μέλη των οργανώσεων φτάνουν στο σημείο να δανείζονται οι ίδιοι χρήματα για να κρατήσουν τα γραφεία ανοιχτά και να μην έχουν πει λέξη για όλα αυτά όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρόταση για την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών

Σε ότι αφορά την πρόταση των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή ευρωομάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ΚΕ ανέφερε ότι από τις 25 Ιανουαρίου κινούνται οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρώ λίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται στέλνοντας το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά από τα μέλη του κόμματος στις προκριματικές οι 42» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος .

Ουσιαστικά τα νέα στελέχη που επιθυμεί να εντάξει ο κ. Κασσελάκης στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου με ανοιχτές διαδιακασίες αποτελούν τα δύο σημεία αιχμής για ξεπεραστούν όσα έγιναν στην ΠΓ και την ΚΕ του κόμματος χωρίς βέβαια αυτό να είναι και βέβαιο.

Στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε πολίτης θέλει, μπορεί να αποστείλει βιογραφικό και να δηλώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής – με μοναδική προϋπόθεση να γίνει μέλος του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μελετάει τα πολλά βιογραφικά που έχουν φτάσει στο isyriza, προκειμένου να στελεχώσουν τα think tanks που σχεδιάζει.

Θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί εκ των πολιτών που θα δείξουν διαθέσιμοι για το ευρωψηφοδέλτιο, θα επιλεχθούν για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα αναδείξει την τελική ευρωλίστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, οι πληροφορίες που προέρχονται από κορυφαίες κομματικές πηγές, αναφέρουν ότι αρκετοί εξ αυτών θα αξιοποιηθούν και σε άλλες θέσεις. Ακόμα και στον κομματικό μηχανισμό, ακόμα και κοντά στον ίδιο τον πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα