Ραγκούσης: Πολιτική αυτοκτονία αν καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 Ραγκούσης: Πολιτική αυτοκτονία αν καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Θα ήταν στα όρια της πολιτικής αυτοκτονίας και απόλυτη έκθεση απέναντι στον ελληνικό λαό να μην ψηφίζαμε το νομοσχέδιο», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ένας από τους λόγος που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δίνει μάχη για τα δικαιώματα», είπε στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η ρύθμιση «έχει να κάνει με το τέλος των διακρίσεων».

Σε ερώτηση γιατί μίλησε ο Στεφανος Κασσελάκης για θέμα κομματικής πειθαρχίας απάντησε: «Κάτι ήξερε ο πρόεδρος για να μιλήσει για πειθαρχία. Δεν σχολιάζω τι είπε η κ. Αυγέρη, με ενδιαφέρει τι λέει ο πρόεδρος του κόμματος και τι είπε στη διήμερη συνεδρίασης της ΚΟ. Είπε ότι το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν μπορεί να συνοδευτεί από τη δυνατότητα βουλευτή να διαφοροποιηθεί. Θα είναι στο τέλος της ημέρας περισσότερο συντηρητικός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα φοβάται το πολιτικό κόστος περισσότερο από τον αρχηγό της ΝΔ που ηγείται ενός κόμματος δεξιού που έχει στενές σχέσεις με την Εκκλησία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να «κλέψει» την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Θα είχε καταφέρει να μας κλέψει την ατζέντα αν καθυστερούσαμε να πούμε το «ναι». Θα δούμε το νομοσχέδιο γιατί μέχρι τώρα μιλάμε με βάση έχει πει ο κ. Μητσοτάκης και θα αποφασίσουμε την τελική μας στάση. Γιατί άλλο η πολιτική διακήρυξη και άλλο τι θα λέει το νομοσχέδιο».

Σχετικά Άρθρα