Κωνσταντοπούλου για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας

 Κωνσταντοπούλου για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας

Υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχουμε νομοσχέδιο, καλούμε τον πρωθυπουργό να καταθέσει το νομοσχέδιο και να συζητήσουμε», είπε για τον γάμο των ομόφυλων και ξεκαθάρισε πως τόσο η ίδια όσο και οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, «είμαστε υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας.

Πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε την αρχή της ισότητας, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι». «Το θέμα της παρένθετης μητρότητας είναι ένα σύνθετο θέμα που αφορά όλα τα ζευγάρια και όλους τους ανθρώπους που επιθυμούνν ακάνουν παιδί και ενδεχομένως επιλέγουν αυτό τον τρόπο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν οι ετερόφυλοι», ανέφερε.

«Σοκαρίστηκα με το ότι είναι “ok” ο Μητσοτάκης με το ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ΚΟ που αμφισβητούν την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα», συμπλήρωσε σχετικά και σχολίασε πως, «τα δικαιώματα πάντα δεν είναι κάτι που δεν απασχολεί όλες τις κοινωνικές ομάδες, όμως τα δικαιώματα έτσι κατακτιούνται».

Σχετικά με τις γεννήσεις παιδιών είπε πως, «το δημογραφικό είναι άμεσα συνδεμένο με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια. Το σημαντικό είναι πως, κάθε παιδί που γεννιέται είναι χρεωμένο με 40.000».

Για την ακρίβεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε αφενός να γίνεται «έλεγχος στις τιμές και στον ανταγωνισμό» και αφετέρου σχολίασε ότι «δεν υπάρχει πολιτική ενίσχυσης των πολιτών, αλλά το υπονομεύει με φορολογία που είναι εξουθενωτική».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τους δύο πρώην βουλευτές της που κράτησαν τις έδρες, παρά την ανεξαρτητοποίησή τους, χαρακτήρισε τη στάση τους «ανήθικη» κι έκανε λόγο για «υπεξαίρεση των εδρών, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρεσβεύουμε. Αναλαμβάνω την ευθύνη, από την άλλη καταχρώνται μία κατάσταση».

«Η Πλεύση δημιουργήθηκε για να έχει ο κόσμος επιλογή, την επιλογή ενός κόμματος που κάνει και λέει τα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει με το ίδιο πρόγραμμα με τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε στο ενδεχόμενο «σύμπλευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα