Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Συγκινεί ο αδερφός του -“Πιστεύαμε σε ένα θαύμα”

 Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Συγκινεί ο αδερφός του -“Πιστεύαμε σε ένα θαύμα”

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του ποδοσφαιριστή από τις Σέρρες, Γιώργου Ζαγκλιβέρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη που έδωσε με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου. Ήταν μόλις 30 ετών και όπως έγινε γνωστό σήμερα, άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν καθώς έπασχε από λέμφωμα του Burkitt. Πρόκειται για έναν καρκίνο του λεμφικού συστήματος που βρήκε τυχαία πως νοσεί πριν απο 7 μόλις μήνες.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, Κώστας Ζαγκλιβέρης, περιγράφει πώς έγινε η πρώτη διάγνωση: «Είχε ένα ατύχημα με μια μηχανή που είχε και όταν πήγε στο νοσοκομείο του διέγνωσαν με τις αιματολογικές ότι υπάρχουν διογκωμένους λεμφαδένες. Ήταν λέμφωμα Burkitt που προκαλεί ανοσοανεπάρκεια και χτύπησε με τη μια στον νωτιαίο μυελό και ξεκίνησε να έχει παράλυση στο πρόσωπο του, στο μάτι του, έδωσε μεγάλο αγώνα για να τα καταφέρει».

«Θα τα καταφέρω, θα παλέψω είμαι εδώ, κάνω κουράγιο, τον υποστηρίζαμε όσο μπορούσαμε, ήμασταν δίπλα του. Πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Πιστεύαμε στη δύναμη ψυχής που είχε ότι θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά. Στο τέλος άρχισε να το καταλαβαίνει, έλεγε θα πάω επάνω», προσθέτει συγκινημένος ο αδερφός του.

Το Λέμφωμα Burkitt ξεκινά από εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Β κύτταρα. Χαρακτηρίζεται από μια γενετική αλλαγή που ονομάζεται μετατόπιση που περιλαμβάνει το γονίδιο MYC. Αυτή η γενετική αλλαγή επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να διαιρούνται και να δημιουργούν νέα καρκινικά κύτταρα πολύ γρήγορα.

Ο 30χρονος είχε συγκινήσει χιλιάδες κόσμου με τα βίντεο του στα social media και είχε δείξει την αλλαγή στο σώμα και το πρόσωπο του.

Σχετικά Άρθρα