Δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη: Υπόδικοι για τη δολοφονία του εξακολουθούσαν να οπλοφορούν στην Ερέτρια

 Δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη: Υπόδικοι για τη δολοφονία του εξακολουθούσαν να οπλοφορούν στην Ερέτρια

Η Αστυνομία αφαίρεσε τις καραμπίνες από τους δυο υπόδικους ψαράδες μετά από καταγγελία της Μίνας Βαλυράκη ότι το βράδυ της πρωτοχρονιάς με την αλλαγή του χρόνου πυροβολούσαν στον αέρα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους κατοίκους της Ερέτριας.

Μετά το περιστατικό της Πρωτοχρονιάς η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη κίνησε γη και ουρανό για να αφαιρεθούν τα όπλα από τα χέρια των δυο υπόδικων. Απευθύνθηκε στην Εισαγγελία και την Ασφάλεια Αττικής και Εύβοιας όπου και υπέβαλε σχετικό υπόμνημα που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι συγκεκριμένοι υπόδικοι οπλοφορούν παράνομα. « Λόγοι δημόσιας τάξης επιβάλλουν τον έλεγχο συνδρομής των προϋποθέσεων συγκεκριμένων νομικών διατάξεων, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να προβούν στην ανάκληση τυχόν αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων στους ανωτέρω κατηγορουμένους».

Η υπόθεση της δολοφονίας Βαλυράκη που σε λίγες μέρες συμπληρώνει τρία χρόνια , έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα μέχρι να βγει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, με το οποίο παραπέμπονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δύο αλιείς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Και μία μέρα μετά την συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του, οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λεμπέσης, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης) γνωστοποίησαν πως «διά του παραπεμπτικού βουλεύματος επισφραγίζεται ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και δύο χρόνια, στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε «ατύχημα», όπως κάποιοι καλοθελητές επιχείρησαν να εμφανίσουν, αλλά σε δολοφονία, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ εκ των υστέρων επίσης από κοινού προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους»

Σχετικά Άρθρα