Νέα Αριστερά για ομόφυλα ζευγάρια: Ισότητα και δικαιώματα να μην γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής

 Νέα Αριστερά για ομόφυλα ζευγάρια: Ισότητα και δικαιώματα να μην γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής

«Η ισότητα, η δικαιοσύνη, τα δικαιώματα όλων των πολιτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής και τακτικισμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

Όπως αναφέρει η ΚΟ «παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μετατρέπεται σε παιχνίδι εσωκομματικών ισορροπιών στα όρια της ιλαροτραγωδίας.

Ο κύριος Μητσοτάκης παρακαλάει τους βουλευτές του να απέχουν, ο αρχηγός των ακραίων συντηρητικών της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τον απειλεί. Ο κύριος Κασσελάκης ανακοινώνει κομματική πειθαρχία, η εκπρόσωπος του τον διορθώνει και ο κύριος Πολακης διαφωνεί με το νομοσχέδιο και τον αδειάζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετείται ξεκάθαρα. Το ΚΚΕ, που λέει ότι θέλει να εκφράσει τη νέα γενιά, υιοθετεί αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές θέσεις».

«Η κατάσταση στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν για γέλια εάν δεν αφορούσε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Η ισότητα, η δικαιοσύνη, τα δικαιώματα όλων των πολιτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής και τακτικισμών».

«Το λέμε ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα όπως θα όφειλαν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις: Γάμος με πλήρη δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Σχετικά Άρθρα