Διαρροές για απειλή διαγραφής από Κασσελάκη στον Πολάκη- “Δεν ισχύει ότι μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος”, απαντά ο βουλευτής

 Διαρροές για απειλή διαγραφής από Κασσελάκη στον Πολάκη- “Δεν ισχύει ότι μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος”, απαντά ο βουλευτής

Νωρίτερα, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να τηλεφωνεί στον Παύλο Πολάκη και να τον… απειλεί με διαγραφή, αν καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν ισχύει και δεν ξέρω ποιος διαρρέει αυτές τις πληροφορίες», ξεκαθάρισε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο newsit.gr.

Χθες (12.01.2024), μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι “δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο (σ.σ. τα χωριά) και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν για αυτό (σ.σ. το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια)”.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε… άτυπα την επιβεβαίωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφωνούν με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου: “Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί”.

Με φόντο το σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ που έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή έστειλε μήνυμα με αποδέκτες όσους δείχνουν να διαφωνούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μια αναφορά του μάλιστα ήταν σαφές πως στόχευε στον Παύλο Πολάκη.

«Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» κάλεσε το ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί». Και σε αυτό το πλαίσιο είπε πως «είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» και πρόσθεσε πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται και αυτό θα κάνουμε», μια αναφορά που στόχευσε τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία ο Παύλος Πολάκης.

Να σημειωθεί πως οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή στενός του συνεργάτης τηλεφώνησε στον Κρητικό πολιτικό και τον απείλησε με διαγραφή εάν δεν ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια αποδίδεται από τον ίδιο τον βουλευτή Χανίων και υπερσυντονιστή κοινοβουλευτικού έργου στο περιβάλλον του αρχηγού του κόμματος. Κάτι, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώνεται. Είναι, όμως, ενδεικτικό της σύγκρουσης μεταξύ των δύο με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Σχετικά Άρθρα