Παππάς για ομόφυλα ζευγάρια: Όποιος καταψηφίσει το νομοσχέδιο θα διαγραφεί

 Παππάς για ομόφυλα ζευγάρια: Όποιος καταψηφίσει το νομοσχέδιο θα διαγραφεί

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε προχθές το γενικό θέμα της κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά αυτή η δήλωση θα περνούσε μάλλον ήρεμα εάν δεν ερχόταν μία ερμηνεία περί διαγραφών, που μετέβαλε σε εκρηκτικό το πεδίο στην Κουμουνδούρου. Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς δήλωσε το πρωί χθες ότι όποιος καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διαγράφεται και εξήγησε ότι «όταν λέμε κομματική πειθαρχία, εννοούμε ότι πειθαρχούν οι βουλευτές. Θέτουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτό».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παγίως αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν τίθεται θέμα ούτε προσωπικής γνώμης, ούτε άποψης, ούτε συγκυριακών πλειοψηφιών. Θέλω να πω δηλαδή, ότι δεν μπορεί κάποιος να πει, ότι ένας συνάνθρωπος μας δεν έχει ένα δικαίωμα. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Τα δικαιώματα είναι αυταπόδεικτα, υπάρχουν για όλους τους ανθρώπους και θα έπρεπε να υπάρχουν. Ο νόμος αυτός -και πολύ σωστά το είπε και ο Πρωθυπουργός- καλείται να θεραπεύσει μια πραγματικότητα που για πολλές οικογένειες, είναι επείγουσα αυτή τη στιγμή. Παιδιά τα οποία μπορεί να βρεθούν εκτός κηδεμονίας, γιατί ο μόνος γονιός τους-» είπε ο Πέτρος Παππάς και πρόσθεσε: «Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο το οποίο επεκτείνει ένα ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο θα έπρεπε ήδη να υπάρχει. Όταν λέμε κομματική πειθαρχία, εννοούμε ότι πειθαρχούν οι βουλευτές. Θέτουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτό».

Αυτή η δημόσια διατύπωση του κ. Παππά ενόχλησε πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι χρειάζεται συζήτηση και προσοχή το όλο θέμα, πριν καθοριστεί η ακριβής στάση του κόμματος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αντίθετοι με τον γάμο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αναγκαστεί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη να διευκρινίσει ότι κομματική πειθαρχία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και διαγραφές.

Σχετικά Άρθρα