Κασσελάκης για γάμο ομοφύλων: Η αριστερά στα βουνά αγωνίζεται, δεν κρύβεται-Όποιος διαφωνεί να σηκωθεί

 Κασσελάκης για γάμο ομοφύλων: Η αριστερά στα βουνά αγωνίζεται, δεν κρύβεται-Όποιος διαφωνεί να σηκωθεί

Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Για εμάς αυτό το ζήτημα και όλα τα δικαιώματα δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. Είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η αριστερά, ποιος;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι αν μία γυναίκα υποστεί σεξισμό, διάκριση στον χώρο εργασίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε καταγγελία χωρίς αντίποινα; Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων να έχει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, να το πει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, «η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε γιατί υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο και ας δούμε τον κύριο Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο στο κόμμα του. Το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, να το δούμε και εκεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε».

«Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε με χιούμορ ότι «θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

«Έτσι θα δουλεύουμε από δω και πέρα»

Όσον αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «το κόμμα μας προχωράει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και αυτό είναι ένα βήμα μπροστά για μας:

  • Έχουμε έτοιμο κείμενο θέσεων για το συνέδριο στην ώρα του.
  • Ετοιμάζουμε τη διακήρυξή μας για τις Ευρωεκλογές, που θα παρουσιάσουμε και θα εγκρίνουμε στο συνέδριο. Η Διακήρυξη θα επανεπιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ως τέτοια θα ηγηθεί του αγώνα για την ενίσχυση των αριστερών δυνάμεων στις Ευρωεκλογές, αλλά και του αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων, Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων.  
  • Προχωράνε τα think tank μας. Βρισκόμαστε στο στάδιο της τελικής επιλογής και θα ανακοινωθεί άμεσα η σύνθεση και η έναρξη λειτουργίας τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε λέγοντας ότι «θέλουμε να διαμορφώσουμε και να τεκμηριώσουμε σύγχρονες, αριστερές θέσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, στην παιδεία, στις ανισότητες, την τεχνολογία, τη μετανάστευση, την κλιματική κρίση, τη δίκαιη ανάπτυξη και ενίσχυση της εργασίας, τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Θέσεις που θα μπολιάσουν και την ευρωπαϊκή αριστερά για να της δώσουν ισχυρό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να αμφισβητήσουν τη διαρκή άνοδο των ιδεών της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Θέσεις που θα απαντούν στις πολλαπλές κρίσεις της Ευρώπης και στις αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας και των συντηρητικών δυνάμεων που την αποτελούν.

Έτσι θα δουλεύουμε από δω και πέρα σε όλες τις δομές μας, από τη βάση ως την κορυφή. Με ανταλλαγή και σύνθεση ιδεών, ευρύτατες συναινέσεις και αποτελεσματικότητα με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Με πρωτοβουλίες και δράσεις που ενδεχομένως ξενίζουν, είναι καινοφανείς στην ελληνική πολιτική σκηνή, πολύ περισσότερο στη δική μας αριστερά. Συμβάλλουν όμως στην πολιτική αποτελεσματικότητα και στην ενδυνάμωση των συντροφικών δεσμών μας».

Σχετικά Άρθρα