Γάμος ομοφύλων: Οι “απρόβλεπτες” αντιδράσεις τρομάζουν τη ΝΔ- Αρχίζει η ενημέρωση πειθούς με “βαριά” ομάδα

 Γάμος ομοφύλων: Οι “απρόβλεπτες” αντιδράσεις τρομάζουν τη ΝΔ- Αρχίζει η ενημέρωση πειθούς με “βαριά” ομάδα

Δευτέρα και Τρίτη ξεκινά στην Πειραιώς, με βαριά ομάδα, ο κύκλος ενημέρωσης για το ν/σ που αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στους βουλευτές της ΝΔ με βασικό εισηγητή τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και παρόντες τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο και τον Γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα “έρθει” στη Βουλή στα τέλη Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα “κομμάτια” του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο αφορά στην ουσία τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

  • Η πρώτη αφορά το δικαίωμα στην τέλεση πολιτικού γάμου ανεξαρτήτως φύλου. Καλώς ως εδώ.
  • Η δεύτερη αφορά το δικαίωμα απόκτησης παιδιού μέσω τεκνοθεσίας από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου.
  • Και η τρίτη, αφορά την απόκτηση παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια μέσω της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Οι ανακοινώσεις συνιστούν ιστορική ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, αφού δύο ακανθώδη προβληματικά νομικά ζητήματα, φαίνεται πως θα δρομολογηθούν σύντομα για τους ομόφυλους. Η επέκταση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας.

“Εμείς δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής”, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Αυτή η έννοια, δηλαδή, γυναικών οι οποίες μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, όπως είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, «θέλω ένα αγόρι και δεν με ενδιαφέρει ποια θα το γεννήσει», αυτό δεν πρόκειται να γίνει.”

Η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει ο γάμος για όλους και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, χωρίς όμως να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω παρένθετης κύησης αποτελεί ξεκάθαρη διάκριση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει μεταξύ άλλων ότι “οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις”.

Στην ουσία με το “φρένο” που θα μπει στα ομόφυλα ζευγάρια γκέι ανδρών ως προς την απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης κύησης, δεν θα σταματήσει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από ομόφυλα ζευγάρια.

Πολιτικά ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα στους συντηρητικούς βουλευτές και ακροατήριό του, αλλά και στην εκκλησία λέγοντας ουσιαστικά πως σε όλες τις αγαστές συνεργασίες, υπάρχουν πού και πού διαφωνίες και κόντρες.

Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες και μετά την επισταμένη ενημέρωση κοινώς “μασάζ” μένει να το δούμε αν και προς το παρόν οι αντιδράσεις φουντώνουν με πιο ηχηρή τη νέα παρέμβαση Σαμαρά η οποία είναι άγνωστο αν και πόσο θα επηρεάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει όσο περισσότερους από τους διαφωνούντες βουλευτές.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών το πήγε ένα βήμα ακόμη πιο πέρα με την αιχμηρή επίθεση προς τον ίδιον τον Κυριάκος Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι η αποχή συνιστά μία αξιοπρεπή λύση.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», διερωτήθηκε δεικτικά ο κ. Σαμαράς, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο της καταψήφισης του νομοσχεδίου σε όσους διαφωνούν με τις προβλέψεις του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρέμβαση ενός ακόμα βουλευτή και πρώην υπουργού, ο οποίος, μάλιστα, κάθε άλλο παρά ανήκει στη λεγόμενη δεξιά της ΝΔ. Πρόκειται για τον γνωστό καραμανλικό βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος, όχι μόνο γνωστοποίησε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στη βουλή και θα το καταψηφίσει. «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω. Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει είπε να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Κάποια μάλιστα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ επεσήμαναν ότι τελικά υπάρχουν πολλοί άλλοι βουλευτές που παραμένουν σιωπηλοί και περιμένουν να εκδηλωθούν στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου. Πλην του κ. Στυλιανίδη, δύο ακόμα γαλάζιοι βουλευτές εκδήλωσαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία και ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

Σχετικά Άρθρα