Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 14/01 – Κλειστά τα Σουπερμάρκετ

 Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 14/01 – Κλειστά τα Σουπερμάρκετ

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων και τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή (14/1), με προτεινόμενο ωράριο 11:00 με 18:00 ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 πρωί με 20:00 το απόγευμα. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή, στις 21 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος των εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Κλειστά τα Σουπερμάρκετ την Κυριακή

Αντίθετα με τα καταστήματα, τα περισσότερα Σουπερμάρκετ θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, κλειστά, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους θα είναι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Κρητικός, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από Market in και Μy Market.

Όπως ανακοίνωσε το σούπερ μάρκετ Μασούτης, ανοιχτό θα παραμείνει μόνο το κατάστημα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 07:00 έως τις 23:00.

Ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή τα μίνι μάρκετ και τα OK Market που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς τις Κυριακές.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές στη διάρκεια των εκπτώσεων

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.