Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κραδαίνοντας το 41% παίρνει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα

 Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κραδαίνοντας το 41% παίρνει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα

Ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε την Παρασκευή (12/01), την Πελασγία Φθιώτιδας, όπου παραβρέθηκε σε σύσκεψη φορέων της περιοχής. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας, του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας Εχιναίων, του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης Unipak Hellas, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας, της Επιτροπής για Όθρυ χωρίς φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, εκπρόσωποι Συνταξιουχικών Σωματείων, του Συλλόγου Γονέων Δημοτικών και Γυμνασίου-Λυκείου Πελασγίας καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

«Το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγοί από τη συνεχιζόμενη ακαρπία, η ανάγκη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αξιοποίησης των υδάτων για τις ανάγκες άρδευσης, η ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και η συνολικότερη υποβάθμιση της ζωής του λαού από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική», ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Ανατολικής Φθιώτιδας στη σύσκεψη.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων τονίζοντας ότι «ο λαός έχει τη δύναμη μέσα του, αρκεί να τη συνειδητοποιήσει, να επιβάλλει λύσεις και με τον αγώνα του και με τις επιλογές παντού, απ’ την ψήφο σε ένα πολιτιστικό σύλλογο μέχρι την ανάδειξη σε ένα εργατικό σωματείο, το δήμο, την περιφέρεια, τη Βουλή και την Ευρωβουλή και να σκεφτεί ποιους επιλέγει να τον εκπροσωπήσουν και πώς τοποθετείται ο καθένας στο κάλεσμα για αγώνα».

«Βλέπουμε όλοι μας», σημείωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ότι «η κυβέρνηση κραδαίνοντας το 41% παίρνει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, πλήττουν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους βιοτέχνες και έμπορους για να κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, με νόμους και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Εδώ βρίσκεται η αιτία», τόνισε «για όλα τα ζητήματα είτε τα αντιπλημμυρικά, τις ελλείψεις σε υποδομές, στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην παιδεία, είτε στο αγροτικό εισόδημα που μειώνεται με την ακαρπία που αναγκάζει τον αγρότη να πληρώνει τα ασφάλιστρα χωρίς να αποζημιώνεται».

«Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” αυτοί επιλέγουν τα κέρδη τους και καταστρέφουν τις ζωές μας», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «τον επόμενο μήνα είναι η τραγική επέτειος του ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών».

«Αυτό είναι το σύστημα, καπιταλιστικό λέγεται, και είναι βάρβαρο, εκμεταλλευτικό και άδικο και εκεί βρίσκεται η αιτία του προβλήματος, γιατί το κράτος υπηρετεί τους λίγους, τους μεγάλους επιχειρηματίες. ‘Αρα λοιπόν, αυτά πρέπει να αλλάξουμε, να αλλάξουμε το άδικο σύστημα, τις κυβερνήσεις, το κράτος και στη θέση του να οικοδομήσουμε ένα πραγματικό λαϊκό κράτος, μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση που θα έχει στο κέντρο τις ζωές του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, είπσ πως «το λαϊκό εισόδημα μειώνεται, παρότι υποτίθεται ότι έχουμε φύγει απ’ την κρίση και τα μνημόνια, αν και το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι αυτό που έχουμε τώρα, με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Όμως εμείς μιλάμε για λαϊκό εισόδημα με το οποίο θα ζει ο καθένας ανθρώπινα την οικογένειά του, γι’ αυτό απαιτούμε να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, γιατί η γραμμή τους είναι να τις καταργήσουν, ήδη το επιχειρούν, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και η σύνταξη, να παρθούν μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η φορολογική ελάφρυνση εμπόρων, επαγγελματιών και αγροτών, να εξασφαλιστούν ζητήματα όπως η προστασία και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτο να κινδυνεύουν από μια πλημμύρα οι εργαζόμενοι, να μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές και οι περιουσίες» υπογράμμισε.

Ιδιαίτερα για τα ζητήματα που αφορούν στην αγροτική οικονομία, όπως το σοβαρό πρόβλημα της ακαρπίας, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως οι αγρότες «πρέπει να απαλλαγούν απ’ τις εισφορές στον ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής για αυτούς, όπως και τους κτηνοτρόφους, για να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα και να συνεχίσουν να παράγουν. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στο πετρέλαιο, ο ΕΦΚ, να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, όπως δίνεται και στους εφοπλιστές. Μαζί βέβαια με όλα αυτά να φτιαχτούν και οι απαραίτητες υποδομές, αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές, αντισεισμικές».

«Όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «λύνονται με λαϊκή πάλη, γι αυτό πρέπει να είναι ενωμένοι οι εργάτες, να σπάνε το “διαίρει και βασίλευε” της εργοδοσίας, με στήριγμα τα συνδικάτα τους, το ΚΚΕ που μπορεί να παρεμβαίνει στη Βουλή, στο ευρωκοινοβούλιο και ταυτόχρονα να βρίσκονται σε συμμαχία και κοινή γραμμή πλεύσης με τους αγρότες, τον επαγγελματία, τον φοιτητή, τον μαθητή, για να παλέψουν όλοι μαζί, ενωμένοι για το δίκιο τους».

«Μπροστά μας έρχονται απεργιακές κινητοποιήσεις, αγροτικές κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις των επαγγελματιών, των φοιτητών, των μαθητών και ‘κει πρέπει να δώσουμε όλοι το “παρών”, για να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων, όπως πρέπει να δώσουμε το “παρών” σε όλες τις μάχες, όπως κι αυτή των ευρωεκλογών με την ενίσχυση του ΚΚΕ», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα