Αγαπηδάκη: Ένα βήμα πριν τον εμβολιασμό στα φαρμακεία για τον κοροναϊό

 Αγαπηδάκη: Ένα βήμα πριν τον εμβολιασμό στα φαρμακεία για τον κοροναϊό

«Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κοροναϊό και στα φαρμακεία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (12/1). Την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας είχε προαναγγείλει και ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/1) στο Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την πορεία του κοροναϊού. «Η πολιτική μας βούληση είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως και με τη γρίπη, και να χρησιμοποιήσουμε, ει δυνατόν, και τα φαρμακεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Εν τω μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ. Ειδικότερα, πίεση στα συστήματα υγείας ασκούν αυτό το χειμώνα τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά των τελευταίων παραλλαγών της Covid-19 και της γρίπης όπως δήλωσαν στο Reuters κορυφαίοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για αυξανόμενες νοσηλείες που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα ποσοστά των θανάτων έχουν επίσης αυξηθεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ενηλίκων σε μερικές περιφέρειες, όμως βρίσκονται πολύ κάτω απ’ ό,τι κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επανέφερε την απαίτηση για μάσκα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως έκαναν και μερικά δίκτυα νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη σοβαρής ιατρικής περίθαλψης για γρίπη, για Covid, παρόλο που μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε», δήλωσε η Μαρία Βαν Κερκόβε, προσωρινή διευθύντρια επιδημικής και πανδημικής προετοιμασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ίδια επικαλέσθηκε «απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και της Covid σε πολλές χώρες αυτή την περίοδο, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αφήσει πίσω του την πανδημία και τους περιορισμούς της.

Σχετικά Άρθρα