Οι καλύτερες επιλογές διαμονής στην Καστοριά

 Οι καλύτερες επιλογές διαμονής στην Καστοριά

Η Καστοριά με τα γραφικά αρχοντικά της και το ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό της φορτίο, διαθέτει εξαιρετικές επιλογές φιλοξενίας.

To travel.gr σας συστήνει τις καλύτερες επιλογές διαμονής για την πόλη της Βόρειας Ελλάδας, έχοντας την πρόθεση να σας προσφέρει τη δέουσα ισορροπία ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη ζεστασιά.

Chloe Hotel

Tο πολυτελές ξενοδοχείο Chloe είναι ένα πολυτελές κατάλυμα στην πόλη της Καστοριάς, με θέα στη λίμνη και το επιβλητικό όρος Βίτσι. Η φυσική ομορφιά της περιοχής θα σας αφήσει άφωνους, αλλά η μαγεία θα συνεχιστεί και στους χώρους του Chloe Hotel.

Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον άψογης αισθητικής ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο κλασικό και το minimal, με τα έπιπλα κλασικής κοπής να συνδυάζονται με τα ζεστά γήινα χρώματα. Παράλληλα, ο πλούσιος μπουφές, βασισμένος στις τοπικές πρώτες ύλες και οι υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών, δικαιώνουν το τετράστερο status του ξενοδοχείου. (Chloe Hotel / τηλ: 00 30 24670 21300)

Αρχοντικό Κίτσου

Το Αρχοντικό Κίτσου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Λαξεμένο στην πέτρα, αρχικά ως κατοικία της οικογένειας Ρούσου, ανήκε στη συνοικία Καρύδη, και είναι μία τριώροφη καστοριανή κατοικία, που προσαρμόστηκε στο έντονο φυσικό ανάγλυφο.

Στο εσωτερικό του ξενώνα, τα τέσσερα δωμάτιά του έχουν ως βάση τις γήινες αποχρώσεις, τα φυσικά υλικά, την ανοιχτωσιά στη θέα της πόλης και φυσικά της λίμνης. Η θέα της τελευταίας δεν θα λείπει ούτε από το πρωινό σας, όπου πρωτεύον στοιχείο αποτελούν οι παλαιοί πέτρινοι τοίχοι και τα τμήματα του βράχου πάνω στον οποίο θεμελιώνεται το αρχοντικό. ( Αρχοντικό Κίτσου / τηλ: 24670 22393)

Photo: Limneon Resort/ Facebook

Limneon Resort

To Limneon Resort στην Καστοριά υπηρετεί με τρόπο ξεχωριστό τον συνδυασμό πέτρας, ξύλου και γυαλιού. Μέσα από τη διαμονή τους σε ένα ήσυχο, σύγχρονο και άνετο περιβάλλον με πλούσιους κήπους και ρέοντα νερά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μιας ήπιας απομόνωσης με παρούσες πάντοτε τις αφορμές για υπαίθρια εξερεύνηση.

Photo: Limneon Resort/ Facebook

Το κέντρο ευεξίας προσφέρει ένα περιβάλλον γαλήνης και χαλάρωσης σε αρμονία με τον υδάτινο κόσμο της πόλης, ενώ το restaurant και το bar βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με την τοπική παραγωγή και οι πάγιες ανάγκες άσκησης εξυπηρετούνται από το τοπικό γυμναστήριο, με το ξενοδοχείο να δικαιώνει τη φήμη του παρέχοντας και κατατοπιστικές πληροφορίες για την ευρύτερη Καστοριά.

(Limneon Resort / τηλ 2467085111)

Το Σπίτι της Σοφίας

Ο ξενώνας «το Σπίτι της Σοφίας», μόλις 8χλμ. από το κέντρο της Καστοριάς, αποτελεί μια επιστροφή σε έναν πιο οικείο τρόπο φιλοξενίας, εκεί όπου ο μικρός χώρος και η ζεστασιά της φιλοξενίας δίνουν τον τόνο.

Υπεύθυνη για τις γαστρονομικές προτάσεις του ξενώνα είναι η ιδιοκτήτρια κυρία Σοφία κι οι άνετοι, εφηβικοί σε χρώματα αλλά οικογενειακοί σε διάθεση χώροι των δωματίων έχουν κι αυτοί την υπογραφή της.

Κοινός παρονομαστής του ξενώνα το (κερδισμένο) στοίχημα να συνταιριάξουν το αίσθημα γαλήνης με την προσωπική ζεστασιά. (To Σπίτι της Σοφίας / τηλ: 2144081916)

Photo: Dolce Hotel

Doltso Luxury Hotel

Στο κέντρο της παλιάς πόλης της Καστοριάς βρίσκεται το ξενοδοχείο Doltso, ένα ανακαινισμένο αρχοντικό που συνδυάζει αίγλη, γραφικότητα και άνεση.

Τα δέκα δωμάτιά του βασίζονται στην πέτρα αλλά διαφέρουν σε στυλιστική προσέγγιση, ενώ ο μπουφές είναι πλούσιος και σε μεγάλο του μέρος παραδοσιακός, βασισμένος στις αρετές που δίνουν οι  παραδοσιακές πίτες (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα) και παραδοσιακά ροφήματα.

Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι βρίσκεστε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης σας δίνει πάντα ευκαιρία για περιδιάβαση στα σοκάκια με τα αρχοντικά και για περιπάτους χαλάρωσης γύρω από στη λίμνη. ( Doltso Luxury Hotel / τηλ: 24670 22022).

Σχετικά Άρθρα