Εξαφάνιση 31χρονου: “Εγκληματική ενέργεια, δεν είναι ένας ο δράστης” -Νέα στοιχεία

 Εξαφάνιση 31χρονου: “Εγκληματική ενέργεια, δεν είναι ένας ο δράστης” -Νέα στοιχεία

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εγκληματική ενέργεια μεθοδευμένη και ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας» δήλωσε o δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη αναφερόμενος στην εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Κώστας Δημόπουλος ανέφερε ότι η οικογένεια θα καταθέσει μήνυση για την εξαφάνιση του αγαπημένου τους προσώπου προσκομίζοντας νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Επίσης όπως έκανε γνωστό θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις στους λογαριασμούς του 31χρονου.

«Το άνοιγμα λογαριασμών είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για να δούμε τις συναλλαγές που είχε και με ποιον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κίνηση της οικογένειας να ορίσει δικηγόρο και να χειριστεί την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη ως εγκληματική ενέργεια, δείχνει ότι πλέον το σενάριο της δολοφονίας του 31χρονου είναι και το πιο πιθανό.

«Η εξαφάνιση είναι επαγγελματική. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια». δηλώνει και ο πατέρας του Μπάμπη.

«Δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος»

Στο MEGA μίλησε για την υπόθεση και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου αναφέροντας ότι «όντως είναι μία δύσκολη υπόθεση εξαφάνισης όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως εξαντλούνται όλε οι τεχνολογίες που έχει η αστυνομία ώστε να πέσει φως σε αυτή την ιστορία»΄.

Όπως είπε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται επιτόπου στην περιοχή και από σήμερα είναι μαζί του στελέχη του Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους του Μεσολογγίου και της Πάτρας.

Όσον αφορά για τον κρεοπώλη φίλο του 31χρονου, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι μέχρι τώρα στην υπόθεση δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος και ο συγκεκριμένος άνδρας εξετάστηκε από την αστυνομία αφού φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τον αγνοούμενο αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του μέχρι τώρα.

Ανοικτό παρέμενε το κινητό του Μπάμπη για δύο ώρες μετά την εξαφάνισή του

Για δύο ώρες μετά την εξαφάνιση του αγνοούμενου Μπάμπη, το κινητό του παρέμενε ανοικτό. Αυτό δείχνουν οι έρευνες που έγιναν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Το κινητό εμφανίζεται να κλείνει περίπου στις δώδεκα παρά δέκα (23.50) το βράδυ. Έτσι πιθανολογείται ότι κάποιος μπορεί να πήρε μαζί του το κινητό του εξαφανισθέντα κι ότι ίσως το πέταξε σε ένα άλλο σημείο, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί σε κάθε περίπτωση και το ενδεχόμενο να έκλεισε το κινητό από μπαταρία.

Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από το facebook που ήταν συνδεδεμένο το κινητό του νεαρού εκείνη την ώρα και παρέμεινε ανοιχτό.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ALPΗA, κάμερα έχει “πιάσει” το όχημα του κρεοπώλη προς το Ευηνοχώρι γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε στις Αρχές. Αργότερα, μετά από 52 λεπτά, το όχημα του 50χρονου επιστρέφει στο Μεσολόγγι.

Μια άλλη κάμερα στην Ιονία Οδό, έχει καταγράψει την πορεία του οχήματος, η οποία είναι η τρίτη κάμερα που κατέγραψε την πορεία του 50χρονου, αφότου είχε εξαφανιστεί ο Μπάμπης.

Παράλληλα, για 11 λεπτά εξέπεμπε το κινητό και μάλιστα ακίνητο. Στοιχείο το οποίο έχουν λάβει σε γνώση τους οι Αρχές και μάλιστα θεωρείται στοιχείο “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του Μπάμπη, ο φίλος του κρεοπώλης έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις υποστηρίζοντας πως όταν άφησε τον 31χρονο, επέστρεψε σπίτι του και δεν βγήκε από αυτό.

Ένα βίντεο όμως που εντόπισε η Αστυνομία δείχνει πως ο κρεοπώλης δεν είχε πει όλη την αλήθεια.

Πριν από μία εβδομάδα, στις 20:20 το βράδυ, ο κρεοπώλης πήρε τον αγνοούμενο από το σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά στο Μεσολόγγι και όπως είπε τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στη παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Το χρονικό

Στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό προς Ευηνοχώρι. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και κινείται προς αγροτική περιοχή.

Στις 21.10 το τζιπ του κρεοπώλη επιστρέφει προς την πόλη του Μεσολογγίου και στις 21:30 επιστρέφει στο σπίτι του, αν και για την απόσταση με αυτοκίνητο ήταν αρκετά μόλις 7 λεπτά.

Όπως δείχνουν οι κάμερες του ψιλικατζίδικου, ο κρεοπώλης πήγε για να αγοράσει χαρτί υγείας στις 21:41 εκείνο το βράδυ. Με τον ίδιο παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών να απαντά, πως δεν θυμάται ακριβώς τι κινήσεις έκανε εκείνη τη νύχτα.

Τα κενά και τα αναπάντητα ερωτήματα

Όπως αναφέρουν πηγές του Live News, ο κρεοπώλης έφτασε στο ψιλικατζίδικο, επί της οδού Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά συνέχισε ευθεία, σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Πώς και γιατί ο κρεοπώλης θυμάται κάποια πράγματα επιλεκτικά από τη νύχτα της εξαφάνισης; Γιατί έχει κενό μνήμης από τη στιγμή που αφήνει τον αγνοούμενο νεαρό; Τι τον έκανε να βγει από το σπίτι του, για δεύτερη φορά και αμέσως μετά να συνεχίσει σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Το ενδεχόμενο ατυχήματος

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Πελοπόννησος, αστυνομικές πηγές αναφέρουν: «Δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για έγκλημα όσο είναι αγνοούμενος ο 31χρονος Μπάμπης, αλλά είναι και ανοιχτές κάποιες άλλες εκδοχές, όπως π.χ. να έπαθε έμφραγμα ή να συνέτρεξε κάποιος άλλος αιφνίδιος λόγος».

Οι έρευνες στο Μεσολόγγι παραμένουν άκαρπες και όπως φαίνεται η υπόθεση – θρίλερ μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Σχετικά Άρθρα