Ραγκούσης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Πρέπει να δεχθούμε ένα συμβιβασμό

 Ραγκούσης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Πρέπει να δεχθούμε ένα συμβιβασμό

“Θετική εξέλιξη” χαρακτήρισε την υιοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γ. Ραγκούσης πρόσθεσε πάντως ότι όσο το 50% της κοινωνίας – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – απαντά ΟΧΙ στη ρύθμιση, δεν θα πειστούν οι βουλευτές που διαφωνούν.Και όπως εκτίμησε για το νομοσχέδιο, “αν ψηφιστεί, θα γίνει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ”.

“Πρέπει να δεχθούμε έναν συμβιβασμό από τη στιγμή που το ν/σ θα ψηφιστεί και με τις ψήφους άλλων κομμάτων και να κρατήσουμε τα υπόλοιπα που έχει η πρότασή μας για ένα επόμενο βήμα. Όταν στα 10 τα 8 γίνονται αποδεκτά, μπορούμε να το ψηφίσουμε”, σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών, απάντησε πως η συζήτηση ξεκίνησε από την ώρα που υποβλήθηκε στα όργανα ενόψει του συνεδρίου και θα αναλυθεί στον προσυνεδριακό διάλογο.

“Η πρότασή μας για να πάμε στην ευρωομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει στόχο την δεξαμενή των οπαδών της κεντροαριστεράς που δεν εκφράζονται ούτε από ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ακόμα πως “η σχέση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ θα είναι για πολλά χρόνια ανταγωνιστική, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο τόπος ισότιμης συνάντησης αριστερών, κεντροαριστερών και κεντρώων και αυτός ήταν ο στόχος της πρότασής μας”.

Τέλος, για την τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε πως “ο χώρος ήταν αυτός που δημιούργησε τα σχόλια” και πρόσθεσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χώρο για αρνητική δημοσιότητα”.

Σχετικά Άρθρα