Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: Έχω αποφασίσει τι θα κάνω

  Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: Έχω αποφασίσει τι θα κάνω

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Action 24 και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν τον πρώην υπουργό αν έχει δεύτερες σκέψεις για το αν τελικά θα το καταψηφίσει εκείνος, απάντησε «έχω αποφασίσει τι θα κάνω» χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει το τι θα είναι αυτό.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι είναι αρκετά σημαντικό τώρα που είναι σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα.

Όσον αφορά στην εκκλησία, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Θάνος Πλεύρης υπενθύμισε ότι «η εκκλησία δεν νομοθετεί, διαμορφώνει όμως συνειδήσεις, άρα μπορεί να υπάρξει κάποιος κόσμος που μπορεί να επηρεαστεί».

Τέλος ο πρώην υπουργός αναφέρε ότι «Εγώ δεν πιστεύω ότι βουλευτής πρέπει να αποτυπώσει την άποψη του, με το τι θα πει η τοπική κοινωνία ή αν θα μπορεί πάει στη εκκλησιά, εγώ θέλω στα συγκεκριμένα θέματα συνείδησης ο βουλευτής να διαμορφώνει την τοποθέτησή του όχι με βάσει το κομματικό όφελος ή το πολιτικό όφελος αλλά με βάσει την συνείδησή του άρα από εκεί και πέρα μια κυβέρνηση φαίνεται συνολικά».

Σχετικά Άρθρα