Τι κοινό έχουν Ανδρουλάκης, Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης και πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- Η συζήτηση έχει ανοίξει

 Τι κοινό έχουν Ανδρουλάκης, Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης και πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- Η συζήτηση έχει ανοίξει

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Open) ξεκαθάρισε ότι αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα απευθύνει κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να υπάρξει, εν όψει, των εθνικών εκλογών, συσπείρωση έτσι ώστε να υπάρχει αξιόπιστος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι είναι αντίθετος στις συγκολλήσεις κομμάτων και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης στη βάση της. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πάρω όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, υπογράμμισε.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας καταθέτει πρόταση στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την συγκρότηση “Μετώπου Δημοκρατίας” με συνεργασία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην ηγεμονία της Ν.Δ και ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές. Το κορυφαίο στέλεχος,μάλιστα, βρέθηκε δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του πατέρα του στην Πάτρα. Και έχει καταστήσει σαφές πώς η πρότασή του απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και την “Νέα Αριστερά”.

Οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότειναν την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους Ευρωσοσιαλιστές, κάτι που είναι σαφές πως αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ.

Σε επίπεδο στελεχών και βουλευτών η συζήτηση για συγκλίσεις μετά τις ευρωεκλογές έχει ήδη ξεκινήσει, είναι χαρακτηριστικό πως την προοπτική αυτή βλέπουν θετικά οι Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Δουδωνής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Δημήτρης Μάντζιος, ενώ για ένα τέτοιο μέτωπο έχει μιλήσει εδώ και καιρό ο Χάρης Καστανίδης.

Σαφής η κινητικότητα και θα ενταθεί μετά τις ευρωεκλογές. Απέχει από αυτή την συζήτηση, προς το παρόν, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και είναι λογικό καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει ο ανταγωνισμός για την δεύτερη θέση. Όποιο από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης την κατακτήσει αναλαμβάνει και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Σχετικά Άρθρα