Μπλίνκεν κατά Ιράν: Υποστηρίζει τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα

 Μπλίνκεν κατά Ιράν: Υποστηρίζει τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις πολυάριθμες επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίων εμπορικών πλοίων.

«Αυτές οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από το Ιράν όσον αφορά την τεχνολογία, τον εξοπλισμό, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις πληροφορίες, και έχουν πραγματικό αντίκτυπο σε ανθρώπους», τόνισε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση κατά αμερικανικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αντάρτες της Υεμένης δήλωσαν σήμερα ότι εκτόξευσαν «μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους» κατά αμερικανικού πλοίου, μετά την ανακοίνωση των βρετανικών και αμερικανικών δυνάμεων ότι απέτρεψαν “τη σοβαρότερη επίθεση” των Χούθι στην Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αντάρτες, που πρόσκεινται στο Ιράν, πραγματοποίησαν “επιχείρηση με μεγάλο αριθμό βαλλιστικών και αντιπλοϊκών πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών που είχαν στόχο αμερικανικό πλοίο το οποίο παρείχε βοήθεια στη σιωνιστική οντότητα”, όπως ανακοίνωσαν χωρίς να διευκρινίσουν την ημερομηνία ή τον τόπο της επίθεσης.

Είναι μια “πρώτη απάντηση στην ύπουλη επίθεση κατά των δυνάμεών μας την 31η Δεκεμβρίου”, πρόσθεσαν. Απαντώντας σε αίτημα για βοήθεια ενός εμπορικού πλοίου, ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν εκείνη την ημέρα τρία πλοία των Χούθι, σκοτώνοντας δέκα μέλη πληρωμάτων.

Σχετικά Άρθρα