Μετανιωμένος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του που βίαζε την κόρη του

 Μετανιωμένος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του που βίαζε την κόρη του

Μετανιωμένος φέρεται να είναι ο 50χρονος στον Βόλο που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του αφού πληροφορήθηκε από την κόρη του ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά από 9 ετών και πρόσφατα την εκβίαζε με δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού των πράξεών του, που είχε καταγράψει ο ίδιος. Ο 50χρονος στον Βόλο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια και την προθεσμία πέντε ημερών που πήρε για να απολογηθεί, ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου δράστη του φονικού, Μιχάλης Βασιλικός, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με το τοπικό site gegonotanews, «η σύζυγός του δεν γνώριζε πως ο αδελφός της βίαζε την κόρη του από τον πρώτο γάμο του και όλη η οικογένεια στέκεται στο πλευρό του 50χρονου. Οι άλλες δύο αδελφές της 18χρονης φέρεται να γνώριζαν σε έναν βαθμό τι συνέβαινε, αλλά όχι ολόκληρη την αλήθεια».

Ο δράστης στην απολογία του περιέγραψε το πώς έμαθε από την κόρη του το τι συνέβαινε.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων στον δικηγόρο του 50χρονου για το αν εκπυρσοκρότησε το όπλο, ο κ. Βασιλικός απάντησε λέγοντας «ούτε θα το επιβεβαιώσω ούτε θα το διαψεύσω», ενώ ερωτώμενος για την ψυχολογική κατάσταση του δράστη είπε:

«Η ψυχολογική του κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη γιατί έχει συνειδητοποιήσει τώρα, μετά την πάροδο αρκετών ωρών πώς διαμορφώθηκαν τα γεγονότα. Ήταν πολύ άσχημη η ψυχολογική του κατάσταση από την αρχή όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούν την κόρη του και που είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ αναλυτικά σε αυτά, όταν λοιπόν πληροφορήθηκε όλα αυτά τα γεγονότα, όπως το λέμε στη λαϊκή γλώσσα έπεσε από τα σύννεφα, γιατί με αυτόν τον άνθρωπο τον θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του, ένιωθε λοιπόν πάρα πολύ άσχημα, είχε έντονα αισθήματα οργής, θλίψης και στενοχώρια τα οποία προφανώς οδήγησαν σε ότι έγινε στη συνέχεια, ήταν γεννησιουργός αιτία, τώρα έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από το αν τον εβάρυναν ή δεν τον εβάρυναν κάποιες εγκληματικές πράξεις, έχασε τη ζωή του και ότι ίσως θα έπρεπε το θέμα να το είχε χειριστεί διαφορετικά.

Σχετικά Άρθρα