Τουρκικά ΜΜΕ: “Πού είναι ο Ερντογάν;” – Ακυρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

 Τουρκικά ΜΜΕ: “Πού είναι ο Ερντογάν;” – Ακυρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Αιφνιδιαστικά ακυρώθηκε η συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συμμετείχε και σε εκδήλωση στην προεδρία με τους νομάρχες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναρωτιούνται «πού είναι ο Ερντογάν;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος «ξεκουράζεται πριν από τις δημοτικές εκλογές και ασχολείται με την επιλογή υποψηφίων»

«Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ελλάδα με F-16 και F-35 και δεν δίνουν στην Τουρκία ούτε τα F-16»

Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν πως «αλλάζουν οι ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

Ο Ναϊμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιστανμπούλ Λαϊντίν, ανέφερε: «H Toυρκία δικαιολογημένα λέει το εξής ᾽᾽εσείς το 2028 θα δώσετε στην Ελλάδα τα F-35, όπως επίσης δεν έχετε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σχετικά με τα ελληνικά F-16»

Η παρουσιάστρια του Haber Turk Ντιλέκ Γκιουλ ανέφερε: «Αρά εξοπλίζουν την άλλη πλευρά κι αυτό είναι σοβαρό».

Ο Μπαμπούρογλου είπε: «Μα το κάνουν ήδη και αλλάζουν την ισορροπία Αλλάζουν την ισορροπία μάχης , την ισορροπία ισχύος . Όχι πως μιλάμε για πόλεμο Τουρκίας και Ελλάδας αλλά αυτή η ισορροπία είναι στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας μιας χώρας . Γι αυτό και η Τουρκία λέει ᾽᾽δώστε μας τα 40 F-16 και τα 79 κιτ εκσυγχρονισμού των F-16».

Ο Οζτζατ Τικίτ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Anadolu, ανέφερε: «Εκεί που κάποτε συζητούσαμε για τα F-35 τώρα καταλήξαμε να συζητάμε για τα F-16. Mάλιστα τα συζητάμε και τα περιμένουμε απο το 2021. Είναι μια διαδικασία που ηδη καθυστερεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει μεν πως θέλει να παραχωρήσει τα F-16 απο την άλλη τονίζει πως υπάρχει και το Κογκρέσο και πως δεν πρέπει να παρέμβει. Έτσι είναι όμως και στην Τουρκία ο Ερντογάν ενέκρινε το θέμα της Σουηδίας αλλά υπάρχει το Κοινοβούλιο».