Σύγκρουση Πολάκη – Νέας Αριστεράς: “Αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος” – “Θρασύδειλη ανάρτηση”

 Σύγκρουση Πολάκη – Νέας Αριστεράς: “Αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος” – “Θρασύδειλη ανάρτηση”

«Συντροφικές» φωτιές άναψε μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία παράθεσε ένα άρθρο της Daily Post με σχόλιο «αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος των αρχών και αξιών της Αριστεράς». Στη συνέχεια επικόλλησε το άρθρο, στο οποίο γίνεται αναφορά σε σύμβαση μεταξύ της ETERON και της «Αυγής», η οποία διεκόπη μετά την εκλογή Κασσελάκη, «εξαιτίας της στήριξης Σακελλαρίδη σε Αχτσιόγλου».

Αποτέλεσμα, η οργισμένη αντίδραση της Νέας Αριστεράς, η οποία κάνει λόγο για θρασύδειλη ανάρτηση.

Η ανάρτηση Πολάκη

Σε μία αποκάλυψη με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, προέβη ο διευθυντής του ONE Channel, Ρενάτο Λέκκα, μιλώντας στον εκπομπή Evening Report, αναφορικά με μία διαφημιστική σύμβαση ανάμεσα στην εταιρία Eteron και την εφημερίδα «Η Αυγή».

Ο κ. Λέκκα, παρουσίασε τη σύμβαση η οποία υπεγράφη στις 29 Ιουνίου του 2023, δηλαδή την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια σύμβαση μεταξύ της ETERON και της «Αυγής», με διαφημιστικό πακέτο κοντά στο 1.200.000€, με μηνιαίες πληρωμές ποσών που κυμαίνονταν από 170.000€ έως και 300.000€. Η πρώτη δόση του ποσού μάλιστα, 171.000€, θα δινόταν στις 30 Ιουνίου.

Μόνο που, αμέσως μετά τη νίκη Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΤΕRON έκανε καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή θέλησε να σταματήσει το διαφημιστικό πακέτο προς την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,στις 17 Σεπτεμβρίου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου στον β΄ γύρο των εκλογών, ήταν όμως φανερό πια πως ο κ. Κασσελάκης πήγαινε προς ολοταχώς για τη νίκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είχε διευθυντική θέση στην εταιρία Eteron είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Αχτσιόγλου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, έγινε καταγγελία της σύμβασης από την Eteron προς την Αυγή.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκα, ο Δημήτρης Μάρης, που είναι χρηματοδότης της ETERON, ήταν στο περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου και δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή του να την στηρίξει…. 👇

Πηγές Νέας Αριστεράς: «Θρασύδειλη η ανάρτησή του»

Κανένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς δεν είχε καμία σχέση, ούτε και γνώση των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων που συνάπτανε τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τονίζουν πηγές της νεοϊδρυθείσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Και συνεχίζουν: Εξάλλου, όπως προκύπτει από τα ήδη δημοσιευθέντα στοιχεία, η εν λόγω σύμβαση είχε καταληχθεί και συμφωνηθεί πριν καν τις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023.

Αν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει επιλέξει να ανακυκλώνει σενάρια Συνομωσίας για να δικαιολογήσει τα αδιέξοδά της, είναι δικό της πρόβλημα. Από την πλευρά μας , δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Ως εδώ με τον βούρκο της σκανδαλολογίας, καταλήγουν.