Γυναικοκτονία:Ποιος είναι ο 34χρονος που κατηγορείται ως συνεργός του συντρόφου

 Γυναικοκτονία:Ποιος είναι ο 34χρονος που κατηγορείται ως συνεργός του συντρόφου

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη από τον 39χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του. Είναι ο άνθρωπος του οποίου τα αποτυπώματα βρέθηκαν στο διαμέρισμα που έμενε η άτυχη Γεωργία με τον σύντροφό της. Από εκείνον άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της. Πρόκειται για τον φερόμενο ως συνεργό του 39χρονου που ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, όχι όμως και στη δολοφονία της Γεωργίας. Είναι ο 34χρονος άνδρας που υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου πέταξαν το πτώμα της εγκυμονούσας εκείνος με τον σύντροφό της.

Συγγενείς του τον περιέγραψαν στο MEGA ως έναν άνθρωπο ευγενικό και πρόθυμο να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. «Δεν τον έχω ικανό να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Ήσυχο παιδί ήταν, πάρα πολύ ήσυχος. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Η οικογένειά του είναι πάρα πολύ καλή, δεν μπορώ να πω τίποτα ούτε για τη μητέρα του, ούτε για τον μπαμπά του».

Όπως φαίνεται, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του ήθελαν να σκηνοθετήσουν μία ψεύτικη ληστεία σε βάρος της, ώστε να της πάρουν τα κλειδιά. Έτσι θα μπορούσαν να πάνε στο πατρικό της σπίτι, όπου είχε κρυμμένες τις οικονομίες της οικογένειάς της. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο 34χρονος συνεργός στους αστυνομικούς. Δέχθηκε να το κάνει γιατί συμφώνησαν πως θα έπαιρνε και εκείνος ένα μερίδιο από τα χρήματα.

Η πρώην σύντροφος του συνεργού του 39χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα έγινε με κίνητρο τα χρήματα. Σε καμία περίπτωση, ακόμα και τώρα, δεν τον έχω για άνθρωπο που θα μπορούσε να σκοτώσει αλλά ο τζόγος και ο εθισμός δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσουνε έναν άνθρωπο. Εγώ τον έχω δει να φτάνει στα άκρα. Να μην του δίνουμε λεφτά να παίξει και να μας απειλεί ότι θα πηδήξει από τον τρίτο».

Η φιλία των δύο ανδρών κρατάει χρόνια και φαίνεται πως τους συνδέει το τραγούδι.

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι και εγώ στη θέση της Γεωργίας, για τα λεφτά. Αλλά όσο το σκέφτομαι καταλήγω στο ότι ίσως και να μην ήμουν στη θέση της γιατί ό,τι λεφτά είχα μου τα έφαγε», συμπλήρωσε η πρώην σύντροφος του συνεργού.

Δέκα λεπτά πέρασαν και σύμφωνα με τον 34χρονο ο φίλος του κατέβηκε κάτω στον δρόμο και του είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή. Ο 34χρονος περιέγραψε στις Αρχές πως έβαλαν το άψυχο σώμα της μέσα σε ένα μπαούλο και τη μετέφεραν με το αυτοκίνητο.

Ο άνδρας αυτός είναι σεσημασμένος, αφού στο παρελθόν έχει διαπράξει και άλλα αδικήματα.

«Με διαβεβαίωσε πως ουδέποτε έφερε κάποιο τραύμα στην θανούσα με το μαχαίρι»

Ο δικηγόρος του 34χρονου κατηγορουμένου για συνεργία μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Ο εντολέας μου δεν παραδέχεται πως σχεδίασαν τη δολοφονία αλλά τη ληστεία. Μία ληστεία που δεν θα είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα. Είχε εγγύηση από τον πρώτο κατηγορούμενο πως κανείς δεν θα πάθει τίποτα. Μου είπε πως θα της αποσπούσαν κλειδιά ώστε να πάει στο σπίτι της ο πρώτος κατηγορούμενος για να πάρει τα χρήματα τα οποία ήταν περίπου 7 με 8 χιλιάδες. Αυτή την εκδοχή μου έδωσε. Με διαβεβαίωσε πως ουδέποτε έφερε κάποιο τραύμα στην θανούσα με το μαχαίρι», είπε.

«Η συμμετοχή του ήταν στην ακινητοποίηση της μόνο. Και μετά όταν του έκανε νεύμα ο πρώτος κατηγορούμενος για να κατέβει κάτω. Και όταν κατέβηκε ο άνθρωπος κατηγορούμενος έντρομος τους είπε πως η Γεωργία δεν ζει. Ο εντολέας μου είπε πως την είχε γνωρίσει πιο παλιά την Γεωργίας. Ο εντολέας μου είναι ένα άτομο με μαθησιακές δυσκολίες από μικρός και υπάρχει ιατρική βεβαίωση που διαγνώσκει μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, η οποία διαγνώσκει την μειωμένη ικανότητα αντίληψης και μπορεί να χειραγωγηθεί από κάποιον άλλον», πρόσθεσε.