Ραγδαία η μεταβολή του καιρού- Ο χάρτης με τα χιόνια- Χιονοθύελλα σάρωσε τη Σαμοθράκη (εικόνες)

 Ραγδαία η μεταβολή του καιρού- Ο χάρτης με τα χιόνια- Χιονοθύελλα σάρωσε τη Σαμοθράκη (εικόνες)

Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και έντονο κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει  τη χώρα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά, οι δύο ψυχρές εισβολές, Τρίτη-Τετάρτη η πρώτη και η δεύτερη το Σάββατο, θα είναι πρόσκαιρες, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την επόμενη Τρίτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι, πρώτα από τα δυτικά.

Ήδη πάντως και στην Αττική, άρχισε να γίνεται αισθητή η πρώτη μεταβολή του καιρού η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης για τις επόμενες ώρες, αναφέροντας παράλληλα, πως χιόνια θα πέσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική. Όπως φαίνεται στον χάρτη, τα χιόνια αναμένεται να πέσουν σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο και την Κυριακή να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Από την πλευρά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εκδόθηκε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για σήμερα, οι οποίοι θα κινηθούν αργά από τα ανατολικά. Στο νοτιοανατολικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι 8 με 9 μποφόρ, στον Σαρωνικό αλλά και στα δυτικά της Κρήτης οι άνεμοι θα είναι μεταξύ 7 και 8 μποφόρ.

Στα λευκά όχι μόνο περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά και η Σαμοθράκη

Στο νησί νωρίτερα σημειώθηκε χιονοθύελλα.

Σύμφωνα με την σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook, τα χιόνια έχουν αρχίσει να κατηφορίζουν στην Στερεά Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα