Έρχεται και ο Προσωπικός Αριθμός – Αναμένεται η έγκριση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων

 Έρχεται και ο Προσωπικός Αριθμός – Αναμένεται η έγκριση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων

«Το 2024 θα είναι μια πολύ ωραία χρονιά, ελπίζω για όλα στη χώρα, σίγουρα για την τεχνολογία, σε σχέση με το να μη χρειάζεται πλέον να παίρνουμε φακέλους υπό μάλης για διάφορες δουλειές στο δημόσιο, ούτε καν να κατεβάζουμε στοιχεία από το gov.gr» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η διαδικασία πλέον απλοποιείται ως εξής, σημείωσε ο Υπουργός. Κάνοντας μια αίτηση σε έναν φορέα δημόσιο, ιδιωτικό, ο οποίος θέλει δυο, τρία στοιχεία μας, ποιοι είμαστε, πιθανώς την οικογενειακή μας κατάσταση, το εισόδημα μας, όλα αυτά πλέον με ένα μήνυμα που θα έρχεται στο wallet θα μπορούμε να τα απαντάμε απευθείας. Δηλαδή, όπως ανέφερε ο Υπουργός, θα έρχεται ένα μήνυμα που θα λέει για παράδειγμα, ότι για την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, θέλουμε αυτά τα στοιχεία σας, ποιος είστε, πόσα παιδιά έχετε, το εισόδημα σας, συμφωνείτε να τα αντλήσουμε για σας, και με την έγκριση του πολίτη, όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, της απλοποίησης της καθημερινότητας του πολίτη και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας, μπαίνει στην τελική ευθεία, ο Προσωπικός Αριθμός. Πρόκειται, τόνισε ο Υπουργός, για μια τομή στην δημόσια διοίκηση αλλά και μια τομή σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

«Η έκθεση έχει σταλεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Περάσαμε και από την ακρόαση που η Ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει. Περιμένουμε πλέον τη θετική, ελπίζω, απάντησή της για να μπορέσουμε πλέον να εκδώσουμε το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται. Είναι θέμα κάποιων ημερών, μηνός θα έλεγα. Ελπίζω να είναι τόσο, για να μπορέσουμε πλέον να ενοποιήσουμε τα 4 διαφορετικά μητρώα που έχουμε στην ελληνική δημόσια διοίκηση, τέσσερα μητρώα τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

«Πλέον με αυτό το νούμερο, παντού, σε όλη την δημόσια διοίκηση και όχι μόνο σε αυτή, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα χρειάζεται- γιατί θα υπάρχουν διαλειτουργικότητες με τα συστήματα- να θυμόμαστε οτιδήποτε άλλο» επισήμανε.

Σχετικά Άρθρα