Αράχωβα: Διπλή έρευνα για πιθανή συγκάλυψη του βασανισμού του Όλιβερ

 Αράχωβα: Διπλή έρευνα για πιθανή συγκάλυψη του βασανισμού του Όλιβερ

Η Δικαιοσύνη δείχνει τα «δόντια» της και διενεργεί έρευνα για συγκάλυψη για την υπόθεση του βασανισμού και θανάτωσης του χάσκι «Όλιβερ» στην Αράχωβα. Αυτό σηματοδοτεί η παραγγελία για διπλή έρευνα για την υπόθεση του «Όλιβερ», την οποία ζήτησε τη Δευτέρα (08/01) η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Εισαγγελέας ΕΥΠ, Αναστασία Μασούρα, η οποία παράλληλα είναι επόπτης, για περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Μάλιστα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, που εποπτεύει τις έρευνες για την υπόθεση του χάσκι, αμφισβητεί το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης του καθηγητή Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, σύμφωνα με το οποίο ο «Ολιβερ» κακοποιήθηκε και θανατώθηκε από αγέλη άγριων ζώων. Σύμφωνα με την παραγγελία της, η εισαγγελέας ζητάει έρευνα από τους αστυνομικούς, που διενήργησαν την έρευνα για το βασανισμό του χάσκι, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο, να εντοπίσουν την αγέλη άγριων ζώων, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που χειρίστηκαν, βάσει της οποίας η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Τι ζητάει η εισαγγελέας στην παραγγελία της

Συγκεκριμένα η κ. Μασούρα, ζητάει έρευνα για το ενδεχόμενο συγκάλυψης και «κουκουλώματος», καθώς αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της: »Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική
εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Ακόμα, στο δεύτερο σκέλος της παραγγελίας της, η ανώτατη εισαγγελέας ζητάει έρευνα για να διαπιστωθεί εαν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο έγγραφό της, το πώς διέρρευσε στα ΜΜΕ «η διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς».

Χαρακτηριστικά, αναφέρει η κ. Μασούρα: »Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251 και 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά στον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομα “Όλιβερ” στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και, συγκεκριμένα, της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνημμένα σας υποβάλλουμε δύο έγγραφα: α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη, β) δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr με θέμα: “Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές”. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Σχετικά Άρθρα