Νέα Αριστερά: “Απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης”

 Νέα Αριστερά: “Απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης”

Με αφορμή την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον στην Ελλάδα και τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Αριστερά στρέφεται κατά της κυβέρνησης για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί.

Μέσω ανάρτησης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Νέας Αριστεράς χαρακτηρίζει “προβληματική, αδιέξοδη και απάνθρωπη” τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο και τα pushbacks.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Νέας Αριστεράς:

“Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή δίκαιη, αλληλέγγυα, συμπεριληπτική και φιλειρηνική

Η σημερινή επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου κυρίας Γιόχανσον στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία και του Έλληνα Πρωθυπουργού φέρνει ξανά στο προσκήνιο την προβληματική, αδιέξοδη και απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από τις Ευρωπαϊκές Ηγεσίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Μια πολιτική που αντηχεί ακροδεξιές και ρατσιστικές κραυγές περί μηδενικών δικαιωμάτων και μηδενικής μετανάστευσης και οδηγεί σε βίαιες επαναπροωθήσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς και πολύνεκρα ναυάγια, όπως αυτό της Πύλου, ένα έγκλημα που περιμένει ακόμη την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών.

Σε μια Ευρώπη που ενώ γερνά ανησυχητικά, υψώνει εμπόδια θανάτου σε μία μετανάστευση η οποία εκτός από αναπόδραστη είναι και αναγκαία για την ευημερία των κοινωνιών της, όσο και για την διατήρηση και τον σεβασμό αρχών και κανόνων δικαίου με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Η αναγκαία αλλά δειλή πρόσφατη στροφή της Ελληνικής Κυβέρνησης με την εξαγγελθείσα περιορισμένη νομιμοποίηση μεταναστών, παρ’ ότι απαραίτητη, φαίνεται αδύνατο να σημάνει μια αλλαγή πολιτικής με στόχο τόσο τον σεβασμό στον άνθρωπο, όσο και τις ανάγκες των μεταναστών, της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Την ίδια στιγμή το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προϊόν μιας πολιτικής εχθρικής προς την μετανάστευση, φαίνεται
πως καταλήγει ν’αποτελέσει ένα σύμφωνο ακροδεξιών πολιτικών, που ενώ έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, όπως το Brexit, θα απειλήσουν ακόμη πιο έντονα την συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Το πρωί της Δευτέρας 08/01/2024 θα βρεθούμε έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για να ζητήσουμε αλλαγή πολιτικής.

Για να ζητήσουμε από την Ελλάδα και την Ευρώπη να σέβονται τις αρχές και τις αξίες του ανθρώπου, να μάχονται εναντίον του ρατσισμού, να μάχονται για την προστασία των δικαιωμάτων τόσο των μεταναστών όσο και
του κάθε ανθρώπου που απειλείται από μια ακροδεξιά που φουντώνει επικίνδυνα παντού.

Θα είμαστε εκεί για να θυμίσουμε ότι όσοι υμνούν φράκτες και τείχη, όσοι μιλούν για υβριδικούς πολέμους, κράτη ασπίδες και ανθρώπους εργαλεία παίζουν με την φωτιά και θα θερίσουν θύελλες.

Και πως όσοι αγωνίζονται για την ειρήνη, για τα δικαιώματα, για την αλληλεγγύη είναι αυτοί που φωτίζουν το μέλλον”.

Σχετικά Άρθρα