Λίβανος: Νεκρό ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό βομβαρδισμό

 Λίβανος: Νεκρό ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό βομβαρδισμό

Για νέα δολοφονία κάνουν λόγο πηγές ασφαλείας στη Βηρυτό, μετά την Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο που είχε στόχο ανώτερο διοικητή της φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, «τη στιγμή που οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου – Ισραήλ έχουν ενταθεί».

Την προηγούμενη εβδομάδα ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε ανώτατο στέλεχος της μαχητικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Βηρυτό προκάλεσε πυραυλική επίθεση ευρείας εμβέλειας της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ ως αντίποινα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη έχουν βάλει στόχο τις υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας πηγές στον Λίβανο ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξόντωσε διοικητή των επίλεκτων δυνάμεων Ραντβάν της Χεζμπολάχ, χωρίς να δώσει το όνομά του, ενώ άλλες πηγές μιλούν για τον Wissam al-Tawil.

«Όποιος σκέφτεται τον πόλεμο μαζί μας θα μετανιώσει», προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει περισσότερους από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ‘Αντονι Μπλίνκεν προτού επισκεφτεί το Ισραήλ, στο τέταρτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου. Ήδη σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι εξετάζονται τρόποι για την προστασία των αμάχων στη Γάζα και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι, ειδικά παιδιά», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα