Θάνατος 4χρονου: Θετικός σε στρεπτόκοκκο και RSV- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

 Θάνατος 4χρονου: Θετικός σε στρεπτόκοκκο και RSV- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Τραγωδία σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε 4χρονο αγόρι που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη Θάσο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, το παιδί νοσούσε από στρεπτόκοκκο και RSV.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας,  όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.
Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου».

Θεία 4χρονου: “Στο κέντρο υγείας είπαν ότι δε χρειάζεται να το πάτε καν στην Καβάλα”

Η θεία του παιδιού, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε: «Είπαν ότι πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Προχθές Κυριακή, το έφεραν στο κέντρο υγείας τη νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα και εκεί κατάλαβαν ότι δεν είχε ζωή το παιδί. Από εκεί το πήγαν στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε».

«Στο κέντρο υγείας είπαν ότι δε χρειάζεται να το πάτε καν στην Καβάλα… Το παιδί δεν είχε προβλήματα υγείας, ένα αγγελάκι ήταν. Ένα πανέξυπνο παιδάκι», είπε.

Το χρονικό

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανήμερα το βράδυ των Θεοφανίων, το αγόρι μεταφέρθηκε από τους γονείς του με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, στο κέντρο υγείας του Πρίνου, στη Θάσο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο κέντρο υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Εκεί επιδεινώθηκε η αναπνευστική του λειτουργία και διασωληνώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από το νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα τα ξημερώματα, δυστυχώς, άφησε την τελευταία του πνοή.

Σχετικά Άρθρα