Παρίσι 2024: Ο Μακρόν καλεί τους Γάλλους σε ημίωρη άσκηση ημερησίως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα (8/1) τους συμπατριώτες του, μέσω ενός σύντομου βίντεο που αναρτήθηκε στο X, να αθλούνται «τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα» κι ενώ απομένουν 200 ημέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

    Με τα γάντια του μποξ δεμένα στον ώμο του, με αθλητική περιβολή κι έναν σάκο του μποξ στο βάθος, ο Μακρόν αυτοπαρουσιάζεται ως προπονητής κατά την διάρκεια του σύντομου μηνύματός του: «Σας προσκαλώ όλους να κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε ημέρα λίγη άσκηση. Ελπίζω περισσότερη εάν μπορείτε, αλλά τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Είναι καλό για την υγεία, είναι καλό για πολλά πράγματα, είναι επίσης ένας τρόπος να έχουμε Αγώνες που θα παραμείνουν στις καθημερινές μας πρακτικές. οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε 200 ημέρες».

    Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του, έχει κάνει τον αθλητισμό «μείζονα εθνική υπόθεση εφέτος» και ότι η σωματική δραστηριότητα έχει ήδη ενισχυθεί στο σχολείο, με «30 λεπτά υποχρεωτικού αθλητισμού για όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου».

    Πρόκειται για μία προσπάθεια γενικής κινητοποίησης που επιθυμεί να δει ο Μακρόν, να επιβραβεύεται «με πολλά γαλλικά μετάλλια», αλλά και ολοένα και περισσότερους ερασιτέχνες αθλητές. 

    Σύμφωνα με το Elysée, ο στόχος των τριών εκατομμυρίων αθλουμένων που τέθηκε το 2017 έχει πλέον επιτευχθεί και η φιλοδοξία είναι τώρα να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός μέχρι το 2027.

ΑΠΕ