Μεσολόγγι:Νέα στοιχεία για τον 31χρονο- “Eίχε δανείσει 17.000 ευρώ στον 51χρονο”

 Μεσολόγγι:Νέα στοιχεία για τον 31χρονο- “Eίχε δανείσει 17.000 ευρώ στον 51χρονο”

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξαφάνιση του Μπάμπη από το Μεσσολόγι και αφορούν τη σχέση του αγνοούμενου με τον 51χρονο ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που τον είδε για τελευταία φορά στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ. “Του είχε δανείσει λεφτά”, υποστηρίζει ο θείος του 31χρονου.

Ως άτομο που «παρουσιάζει ενδιαφέρον» θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ένας 51χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο.

Ο 51χρονος προσήχθη χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και τελικά συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά για ένα μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του και όχι για την εξαφάνιση του 31χρονου. Το εν λόγω άτομο δεν ήταν μαζί για κυνήγι με τον 31χρονο, καθώς δικαιολογεί, προσώρας, την παρουσία του σε άλλο σημείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως δεν λέει όλη την αλήθεια και τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις.

“Του είχε δανείσει λεφτά”

Για τον 51χρονο και τη σχέση του με τον 31χρονο μίλησε σήμερα ο θείος του Μπάμπη, αποκαλύπτοντας ότι ο ανιψιός του «είχε δανείσει στον 51χρονο εδώ και έναν χρόνο γύρω στα 17 με 20.000 ευρώ. Τα χρειάστηκε και τα έδωσε, ήταν πολύ φίλοι».

Στο ερώτημα αν ο 31χρονος είχε πει στον ίδιο αν του ζητούσε τα λεφτά, ο θείος του απάντησε ότι «στη μάνα του και σε φίλο του που το έχει καταθέσει. Δεν μιλάνε, ο ένας καλύπτει τον άλλον. Δε μου έχει ξανατύχει, ούτε θέλω να μου ξανατύχει, αλλά και η μάνα του και εγώ δεν παίρνουμε μια απάντηση από κάπου».

Περιγράφοντας τι συνέβη πριν από την εξαφάνιση του 31χρονου, ο θείος του είπε ότι «εξαφανίστηκε όταν τον πήγε ένας φίλος του σε κάποια μεριά στον εθνικό δρόμο και του λέει “θέλω να πάω για κυνήγι με έναν άλλον φίλο”. Μίλησα μαζί του (σ.σ.: με τον 51χρονο) και μου είπε ότι “πήρα τον Μπάμπη και τον πήγα στο τάδε σημείο για να τον αφήσω και να πάει για κυνήγι”, ενώ μου είπε “δεν ξέρω ποιος ήταν ο άλλος φίλος”. Και του λέω: “Τον άφησες 9 η ώρα το βράδυ για να πάει για κυνήγι και δεν σου είπε τίποτα, με ποιον πάει;”. Και μου απάντησε “όχι, δεν μου είπε”. Την άλλη μέρα μαθαίνω ότι έφυγε αυτός (σ.σ.: ο 51χρονος) από το Μεσολόγγι και πήγε σε ένα χωριό για κυνήγι. Έφυγε η Ασφάλεια, τον έπιασε και όταν τον έφερε του είπα “ο καλύτερός σου φίλος χάθηκε και εσύ πήγες για κυνήγι;”. Δεν μου μίλησε καθόλου».

Όπως και να ‘χει, η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται και η ΕΛ.ΑΣ., πέρα από τον 51χρονο, εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή το παρελθόν του 31χρονου και το εάν με κάποιον είχε διαφορές.

Αυτή τη στιγμή η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι προς κάθε κατεύθυνση και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Από την Αστυνομία έχουν περάσει αρκετά άτομα που έχουν δώσει κατάθεση, κάποια όμως συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το βράδυ, αφού φέρεται να πήγε για κυνήγι και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνιση καθώς μάλιστα σίγησε και το τηλέφωνό του, με το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε να είναι πλησίον του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή. Μάλιστα, συμμετέχουν και άνδρες της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο και όχημα της ΠΥ Μεσολογγίου.

Τι δείχνει το υλικό από κάμερες ασφαλείας

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο διακρίνεται ο 51χρονος να παίρνει με το αυτοκίνητό του τον Μπάμπη από το σπίτι του λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος αφότου άφησε τον Μπάμπη στα παλαιά ΤΕΙ, κατά δήλωσή του, στη συνέχεια φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας να επιστρέφει στο σπίτι του μετά τις 9.30.

Αυτό που λείπει από το «παζλ» είναι το πού κατέβασε τον 31χρονο καθώς το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού του είναι «τυφλό».

Τέλος, ελάχιστες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης του Μπάμπη από τη μητέρα του ο 51χρονος έφυγε από το Μεσολόγγι με κατεύθυνση το χωριό Κλέπα, στην Ορεινή Ναυπακτία.

Οι έμπειροι Αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου έχουν καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλέξουν σημαντικές μαρτυρίες για την υπόθεση αναζητώντας τι συνέβη στον 31χρονο.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα συνεχίζεται και οι Αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Σχετικά Άρθρα