Πάτρα: Έφυγε από την ζωή η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, Νανά Δούκα

 Πάτρα: Έφυγε από την ζωή η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, Νανά Δούκα

Έφυγε σήμερα από την ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας, «Πελοπόννησος», της Πάτρας, Νανά Δούκα. Ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας, Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα, “Πελοπόννησος”.

Η Νανά Δούκα είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά την χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου, την δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου, ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της, Χαράλαμπου και των θείων της, Διονύση, Ηρακλή και Νίκου που ήταν οι ιδρυτές της «Πελοποννήσου».

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Επίσης μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στην μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από την ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί μεθαύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου στις 2:00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα