Κασσελάκης από Κωνσταντινούπολη: Αμέριστη στήριξη στο Πατριαρχείο

 Κασσελάκης από Κωνσταντινούπολη: Αμέριστη στήριξη στο Πατριαρχείο

«Αισθάνομαι την ευθύνη που έχουμε ως Πολιτεία να προωθήσουμε τον ελληνισμό απανταχού γης», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 

Ο ίδιος εξέφρασε ότι αποτελεί μια «συγκινητική ημέρα» για τον ίδιο, καθώς «από εδώ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχεται η οικογένειά μου. Έχω ρίζες εδώ. Από τον προπάππο μου τον Ιωσήφ, την προγιαγιά μου την Δήμητρα, την γιαγιά μου τη Στεφανία Ασλάνογλου, είναι από εδώ, την Πόλη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου. «Μέσα σε αυτό είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας εδώ στην Κωνσταντινούπολη». 

Κασσελάκης Φανάρι

«Η εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ακόμα πάρα πολλά να προσφέρουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, αφού περιέγραψε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως έναν «οικουμενικό ηγέτη»  που «έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, προσφυγικού και σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκλησή του και ότι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πραγματικότητα η ειρήνη φέτος, στη γειτονιά μας και στη χώρα μας, εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια». 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανίων συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη, τον Γιάννη Μπουρνούς και τον Διπλωματικό σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη. 

Η επίσκεψη του πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που είχε δεχθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Το πρωί του Σαββάτου ο Σ. Κασσελάκης βρέθηκε στη Θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια μετέβη στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο. 

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Είχα την τιμή να περάσω αρκετή ώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Παναγιότατο. Είναι μια συγκινητική ημέρα για μένα, διότι από εδώ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχεται η οικογένεια μου. Έχω ρίζες εδώ. Από τον προπάππο μου τον Ιωσήφ, την προγιαγιά μου την Δήμητρα, την γιαγιά μου τη Στεφανία Ασλάνογλου, είναι από εδώ, την Πόλη.

Αισθάνομαι την ευθύνη που έχουμε ως Πολιτεία να προωθήσουμε τον ελληνισμό απανταχού της γης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας οικουμενικός ηγέτης, έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος, προσφυγικού και σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη – Ουκρανία- και πιστεύω οτι η εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ακόμα πάρα πολλά να προσφέρουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.

Εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα του Πατριαρχείου και μέσα σε αυτό είναι και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, καθώς και η ενίσχυση της ομογενειακής παιδείας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη.

Για άλλη μια φορά είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκληση του και ότι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πραγματικότητα η ειρήνη φέτος, στη γειτονιά μας και στη χώρα μας, εμείς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα