Θρίλερ στα 16.000 πόδια: Αεροπλάνο της Alaska Airlines έχασε μέρος της ατράκτου εν πτήση (vid)

 Θρίλερ στα 16.000 πόδια: Αεροπλάνο της Alaska Airlines έχασε μέρος της ατράκτου εν πτήση (vid)

Κινηματογραφικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στην πτήση 1282 της Alaska Airlines, η οποία κατευθυνόταν από το Πόρτλαντ προς την Καλιφόρνια. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή το απόγευμα της Παρασκευής λόγω προβλήματος αποσυμπίεσης, καθώς ένα παράθυρο και μέρος της ατράκτου αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος, όταν εκείνο πετούσε στα 16.000 πόδια.

Το περιστατικό ανάγκασε την Alaska Airlines να καθηλώσει προσωρινά στο έδαφος τον στόλο των 65 αεροσκαφών Boeing 737-9 MAX για να ολοκληρώσει επιθεωρήσεις ασφαλείας και συντήρησης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χ (πρώην Twitter).

Σοκάρουν φωτογραφίες και βίντεο

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα και έκαναν τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ατράκτου του αεροπλάνου να λείπει από την πίσω αριστερή πλευρά.

Ένα βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκε στο TikTok δείχνει τους επιβάτες να φορούν μάσκες οξυγόνου καθώς το αεροπλάνο κατεβαίνει. Η τρύπα που ανοίγει στην πλευρά του αεροπλάνου είναι εμφανώς ορατή.

«Όλοι στο αεροπλάνο είναι καλά», αναφέρει το κείμενο στο βίντεο. «Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος που καθόταν δίπλα στο παράθυρο».

Σύμφωνα με το Fox 12, το τμήμα του αεροπλάνου ανατινάχθηκε ενώ οι το αεροσκάφος βρίσκονταν σε υψόμετρο πολλών χιλιάδων μέτρων.

Ένας ανώνυμος επιβάτης που μίλησε στο Fox 12 δήλωσε ότι το πουκάμισο ενός παιδιού σκίστηκε ως αποτέλεσμα του περιστατικού. Μία άλλος επιβάτης είπε ότι έπρεπε να κρατηθεί από το παιδί της για να μην πέσει από το αεροπλάνο. Άλλοι ανώνυμοι επιβάτες είπαν στον σταθμό ότι τα τηλέφωνά τους έφυγαν από το παράθυρο.

Τι λέει η εταιρεία

Η Alaska Airlines ανέφερε σε δήλωσή της στο Business Insider ότι ήταν ενήμερη για το περιστατικό. «Η πτήση 1282 της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον προς το Οντάριο της Καλιφόρνια, παρουσίασε ένα περιστατικό σήμερα το βράδυ, λίγο μετά την αναχώρηση», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της. «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια πίσω στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με 174 επισκέπτες και 6 μέλη του πληρώματος. Διερευνούμε τι συνέβη και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό. Η FAA επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό με δήλωσή της στο Business Insider και δήλωσε ότι θα διερευνήσει

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία πτήσεων, το αεροπλάνο – ένα Boeing 737-9 MAX – απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Ειρηνικού και προσγειώθηκε 30 λεπτά αργότερα. Το αεροπλάνο έφτασε μέχρι τα 16.000 πόδια πριν αρχίσει την κάθοδό του.

Το Boeing 737-9 MAX είναι μια παραλλαγή της σειράς Boeing 737 MAX, η οποία ενεπλάκη σε δύο δυστυχήματα υψηλού προφίλ με εκατοντάδες νεκρούς. Μετά τη δεύτερη συντριβή στην οποία ενεπλάκη η Ethiopian Airlines, το αεροπλάνο καθηλώθηκε διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα