Μητσοτάκης: “Η Μακεδονία και ο δικός της Παρθενώνας θα γίνουν επίκεντρο της διεθνούς προσοχής”

 Μητσοτάκης: “Η Μακεδονία και ο δικός της Παρθενώνας θα γίνουν επίκεντρο της διεθνούς προσοχής”

Στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο των Αιγών μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια ενός από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας, το αναστηλωμένο Παλάτι του Βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας.

Μίλησε για ένα μνημείο διεθνούς εμβέλειας.  «Εδώ στέφθηκε Βασιλιάς λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του πατέρα του ο Μέγας Αλέξανδρος για να ξεκινήσει την λαμπρή εκστρατεία του», τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του να βρίσκεται εκεί για να τιμήσει ένα μνημείο του Βασιλείου των Μακεδόνων που άφησε το αποτύπωμά του από τον Δούναβη έως την Ινδία. «Είναι ένα αποτύπωμα ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων λόγω της διαρκούς ώσμωσης του ελληνικού πολιτισμού με τους πολιτισμούς ανά τους αιώνες».

«Παρά την φθορά του χρόνου και την ισοπεδωτική παρέμβαση των Ρωμαίων το πνεύμα των Αιγών δεν έσβησε και αναδύεται σε τρισδιάστατη μορφή με όλη την λάμψη της ελληνιστικής του αίγλης», σημείωσε επίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα μνημεία μπορούν να γίνουν καταλύτες οικονομικής ανάπτυξης για όλη τη Μακεδονία και υπογράμμισε: «Η Μακεδονία και ο δικός της Παρθενώνας γίνονται επίκεντρο της διεθνούς προσοχής».

Πρόσθεσε ότι όλα αυτά συνδυάζονται σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. «Και για εμένα είναι μεγάλη τιμή που ως Πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας».

Σχετικά Άρθρα