Κίεβο: Καταγγέλλει ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία με πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα

 Κίεβο: Καταγγέλλει ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία με πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία με πυραύλους τους οποίους προμηθεύθηκε από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε την Παρασκευή ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ, έπειτα από παρόμοιους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει η Ουάσιγκτον σε προηγούμενες δηλώσεις της.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία συγκάλυψη… στο πλαίσιο του απόλυτου πολέμου γενοκτονίας, η Ρωσική Ομοσπονδία για πρώτη φορά έπληξε το έδαφος της Ουκρανίας με πυραύλους που παρέλαβε από… την Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο Ποντολιάκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Νωρίτερα σήμερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέσθηκαν τον κυβερνήτη της περιοχής Χάρκιβ στην ανατολική Ουκρανία, που φέρεται να δήλωσε ότι πύραυλοι που κατασκευάσθηκαν εκτός Ρωσίας εκτοξεύθηκαν στην επαρχία στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

«Η Ρωσία επιτίθεται στους Ουκρανούς με πυραύλους που παρέλαβε από κράτος στο οποίο οι πολίτες του βασανίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή είχαν στην κατοχή τους ραδιόφωνο που δεν είχαν δηλώσει, επειδή μίλησαν σε κάποιον και επειδή έβλεπαν τηλεοπτικές εκπομπές» δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο Ποντολιάκ δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πύραυλοι είναι βορειοκορεατικοί. Στις δηλώσεις που έκανε η Ουάσιγκτον επικαλέσθηκε αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα