Βόλος: Νεαρό ζευγάρι έπεσε θύμα χάκερ -Δημοσίευσαν γυμνές φωτογραφίες τους, πώς του υπέκλεψαν τους κωδικούς

 Βόλος: Νεαρό ζευγάρι έπεσε θύμα χάκερ -Δημοσίευσαν γυμνές φωτογραφίες τους, πώς του υπέκλεψαν τους κωδικούς

Ένα νεαρό ζευγάρι από τον Βόλο έζησε τον απόλυτο εφιάλτη όταν χάκερ κατάφεραν να ξεγελάσουν τον νεαρό άνδρα και να κλέψουν από το κινητό του, ερωτικές φωτογραφίες με την σύντροφό του. Όπως αναφέρει το newspaper.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός άνδρας πάτησε ένα link το οποίο νόμιζε ότι το είχε στείλει μια φίλη του στο messenger, προκειμένου να τη στηρίξει σε έναν διαγωνισμό.

Ακολούθως του ήρθε δεύτερο μήνυμα με έναν κωδικό τον οποίο έπρεπε να στείλει πίσω. Πριν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, το έκανε και οι δράστες χάκαραν τους λογαριασμούς του και τον απειλούσαν πως θα δημοσιεύσουν ερωτικές φωτογραφίες που είχε με την σύντροφό του, κάτι που τελικά έπραξαν, μέσω facebook. 

«Καθόμουν σπίτι μου και μου ήρθε ένα μήνυμα από μία γνωστή μου στο messenger. Μου ζήτησε να πατήσω σε ένα λινκ που μου έστειλε προκειμένου να τη στηρίξω σε έναν διαγωνισμό που λάμβανε μέρος. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα μου έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό, όπως κι έγινε, και της τον έστειλα πίσω. Μου μιλούσε σαν να ήταν η ίδια. Είδα στο email μου λίγο μετά, ότι μου άλλαξαν τους κωδικούς και μου ήρθε ειδοποίηση ότι μπαίνουν από άγνωστη συσκευή. Μέχρι να το καταλάβω, είχαν πάρει υλικό με ερωτικό περιεχόμενο δικό μου και της κοπέλας μου» είπε το θύμα.

«Επικοινώνησαν μαζί μου με μήνυμα και ζήτησαν τρεις κάρτες των 100 ευρώ και θα μου επέστρεφαν 330 ευρώ στη συνέχεια. Το ίδιο μήνυμα είδα ότι το έστειλαν και στις επαφές μου. Το κατάλαβα και προσπάθησα να τα σβήσω όλα. Μου έστειλε μήνυμα στο viber στη συνέχεια με το ψευδώνυμο “Μαράκι” και μου λέει: “εγώ είμαι ο χάκερ. Αν δεν δώσεις λεφτά, αυτές οι φωτογραφίες δε θα είναι τίποτα. Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας”. Τον μπλόκαρα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην κοπέλα μου λέγοντας ότι θέλει χρήματα 300 ευρώ.

Η κοπέλα μου κέρδισε χρόνο λέγοντας ότι θα τα βάλει. Έκανε στη συνέχεια ομαδική συνομιλία με διάφορα άτομα (φίλους του Facebook) και ανέβαζε σε αυτή τις γυμνές φωτογραφίες μας. Μετά από αρκετές ώρες απέκτησα πρόσβαση στο email μου και μπόρεσα να ανακτήσω τους λογαριασμούς μου» πρόσθεσε το θύμα, που μαζί με την σύντροφό του έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Βόλου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχετικά Άρθρα