Διαψεύδει η κυβέρνηση τις καταγγελίες για τα δημοτικά ραδιόφωνα

 Διαψεύδει η κυβέρνηση τις καταγγελίες για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Μετά τις καταγγελίες του νέου δημάρχου Αθήνας Χάρη Δούκα για σχέδια μεταφοράς του ελέγχου των δημοτικών ραδιοφώνων στις περιφέρειες -μαζί και του 9,84 της Αθήνας- και σε βάθος ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση σπεύδει να διαψεύσει τα όσα γράφτηκαν.

Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια σκέψη ούτε υπάρχει στα σκαριά ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία. Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ακόμη «έχω επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, και πλέον είναι εν ευρεία έννοια και στην αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας τύπου και του αρμόδιου υφυπουργείου. Ο 9.84 ανήκει στον δήμο, στους δημότες Αθηναίων, αλίμονο αν είχαμε κάνει έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το διαψεύδω κατηγορηματικά».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κάνει λόγο για «παραφιλολογία» και βάλλει κατά του δημάρχου Αθηναίων πως δήθεν γνωρίζει εδώ και τρεις μέρες πως δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια απ’ την κυβέρνηση.

Αναλυτικά ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:

«Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν “ιδιωτικοποίηση” του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν “μεταφορά του” στην Περιφέρεια Αττικής: Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες. Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».

Μετά από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ήρθε και η αντίδραση από τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος έγραψε στο facebook «χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων».

Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία έκανε μέσω ΣΚΑΪ 100,3 ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Όπως είπε εάν κατατεθεί και ψηφιστεί η σχετική διάταξη, ο ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων δεν θα ελέγχεται πλέον από τον Χάρη Δούκα, αλλά από τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. «Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώστε επίσης πως η πρόβλεψη πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, μια και αναφέρει ότι η περιφέρεια θα μπορεί στη συνέχεια να δώσει τη διαχείριση των ραδιοφώνων σε ιδιώτες.

Στην Αττική πάντως δεν είναι μόνο ο «Αθήνα 9,84», είναι ακόμα το «Κανάλι 1 90,4» στον Πειραιά αλλά και ο «Επικοινωνία 94» του Νέου Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα