Γεωργιάδης: Προτεραιότητα η πίεση στα νοσοκομεία

 Γεωργιάδης: Προτεραιότητα η πίεση στα νοσοκομεία

Στο υπουργείο Υγείας, μετά από 10 χρόνια, επέστρεψε πάλι ως αρμόδιος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης και στις πρώτες δηλώσεις του έξω από την είσοδο του κτιρίου εμφανίστηκε συγκινημένος λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι μια μέρα συγκίνησης. Ξεκινάμε τη δουλειά από τώρα. Έχω καλέσει όλους τους συνεργάτες μου για να μπορέσω να ενημερωθώ σωστά, να δω τι γίνεται με την πίεση στα σοκομεία, με την πανδημία και τη γρίπη. Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας.Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει την θέση αυτή με «πολύ κέφι και όρεξη». Ερωτηθείς για τη νέα του θητεία, απάντησε ότι είναι σε ένα γνώριμο περιβάλλον καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει επαφές με τους παλιούς συνεργάτες του στο υπουργείο.

«Το πρώτο που θέλω να ασχοληθώ σήμερα είναι κυρίως στην πίεση στα νοσοκομεία από την πανδημία και από τη γρίπη. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» είπε προσθέτοντας ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το θέμα των εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί φέτος είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Είναι περίπου 45.000 πάνω από πέρσι, όμως σημαντικά χαμηλότερο από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία μας, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου, φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας που όπως απεδείχθη είναι ακόμα εδώ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού μετά τις εορτές απάντησε ότι είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται παρακολούθηση προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι είναι στην κορύφωσή του».

«Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε από τη μέρα που ερχόμαστε, αλλά τη μέρα που φεύγουμε, ο κόσμος να λέει ναι “ήταν μια σημαντική αλλαγή. Έχουμε μικρότερες αναμονές, έχουμε λιγότερα ράντζα, έχουμε καλύτερα νοσοκομεία”» ανέφερε και πρόσθεσε «Στα υπουργεία όπου πήγα όταν έφυγα άφησα καλύτερα τα πράγματα. Ελπίζω και εδώ».

Σχετικά Άρθρα