Τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες: Ο Κασσελάκης απαντά στα σκωπτικά σχόλια

 Τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες: Ο Κασσελάκης απαντά στα σκωπτικά σχόλια

Τριήμερη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες, όπου ο ίδιος έχει σπίτι, οργανώνει ο Στέφανος Κασσελάκης 19-21 Ιανουαρίου. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, κυρίως για κόμμα της Αριστεράς, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια, περί «εκδρομής στις Σπέτσες» και «τριήμερο» στον Αργοσαρωνικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πάντως ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να πορευτεί «στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ».

Η πρόσκληση έγινε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολέα τη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, στο οποίο ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Σχολιάζοντας την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μάλλον σκωπτικά, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου κάθε κόμματος να προσκαλεί τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου εκείνος πιστεύει. «Είναι καλύτερο να σχολιάζουμε πολιτικές. Μακάρι στο πλαίσιο του Αγίου Πνεύματος να έρθει η επιφοίτηση και να αποκτήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες -που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική».

Και προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει “στενό κύκλο”, όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα. Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για “εκδρομή”, εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών».

Και καταλήγει:

«Προσωπικά, δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα