Ναυαγός έμεινε 24 ώρες στη θάλασσα και σώθηκε από την αντανάκλαση του ρολογιού του

 Ναυαγός έμεινε 24 ώρες στη θάλασσα και σώθηκε από την αντανάκλαση του ρολογιού του

Ένας ναυαγός έμεινε σχεδόν 24 ώρες στη θάλασσα, ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας, προτού τελικά σωθεί από ψαράδες οι οποίοι είδαν την αντανάκλαση του ρολογιού του, με την οποία προσπάθησε να στείλει «σήμα» καλώντας σε βοήθεια.

Ο ναυαγός- το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε- έπεσε από το μήκους 12 μέτρων σκάφος του, με το οποίο είχε βγει μόνος του για ψάρεμα. Κάποια στιγμή, περιέγραψε, τον πλησίασε ένας καρχαρίας για να «πάρει μια μυρωδιά», αλλά τελικά απομακρύνθηκε.

Προσπάθησε να κολυμπήσει προς τα νησιά Άλντερμαν, αλλά τα ρεύματα τον παρέσυραν. «Πέρασε μια κρύα νύχτα στον ωκεανό, ήταν τόσο εξαντλημένος που δεν μπορούσε να συνεχίσει να κολυμπά», ανέφερε η αστυνομία.

Όταν τρεις ψαράδες είδαν την αντανάκλαση του ρολογιού του, ξεκίνησαν την έρευνα και τελικά τον εντόπισαν. Αφού ο ναυαγός μεταφέρθηκε στην ακτή, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω υποθερμίας και εξάντλησης. Ακόμη παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται το σκάφος του.

«Είναι ένα θαύμα που είναι ζωντανός μετά την ταλαιπωρία. Δίχως τις γρήγορες ενέργειες των τριών ανδρών που τον περισυνέλλεξαν, σίγουρα θα ήταν τραγικό το αποτέλεσμα. Χωρίς αμφιβολία έσωσαν τη ζωή αυτού του άνδρα», ανέφερε ακόμη η αστυνομία.

Πηγή: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα