Ισραήλ: Ούτε εμείς, ούτε η Χαμάς στη Γάζα μετά τον πόλεμο

 Ισραήλ: Ούτε εμείς, ούτε η Χαμάς στη Γάζα μετά τον πόλεμο

Ο Γκάλαντ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει τη Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ επίσης «δεν θα ασκήσει πολιτικό έλεγχο» στον θύλακα. «Είναι Παλαιστίνιοι αυτοί που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, γι’ αυτό και οι παλαιστινιακοί φορείς θα είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι εχθρικοί προς το Ισραήλ και δεν θα επιχειρούν εναντίον του», δήλωσε ο Γκάλαντ σε συνομιλία με στρατιωτικούς ανταποκριτές, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι μια πολυεθνική δύναμη, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών χωρών, θα πρέπει να ηγηθεί των προσπαθειών για την ανοικοδόμηση της Γάζας, η οποία έχει καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ισραηλινή «πολιτική παρουσία» στη Γάζα μετά τον πόλεμο, εμφανιζόμενος να έρχεται σε αντίθεση με άλλους υπουργούς οι οποίοι έχουν ζητήσει την επιστροφή των παράνομων ισραηλινών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ, ωστόσο, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να κινείται στη Γάζα στρατιωτικά χωρίς περιορισμούς, θέτοντάς την ουσιαστικά υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο.

Σχετικά Άρθρα