Γερμανία: Καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο

 Γερμανία: Καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο

Η Γερμανία προέτρεψε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν γρήγορα τον Λίβανο, προειδοποιώντας ότι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί η επέκταση του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ μετά από την επίθεση στη Βηρυτό, από την οποία σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χαμάς. «Ζητείται από όλους τους Γερμανούς πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν στη λίστα ετοιμότητας ELEFAND για την αντιμετώπιση κρίσεων και να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα το ειδικό επιτελείο κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης. To πλήγμα στον Λίβανο αποδίδεται από τη Βηρυτό στο Τελ Αβίβ και οι πολίτες των χωρών που είναι σύμμαχοι του Ισραήλ κινδυνεύουν.

Φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και επέκταση της σύγκρουσης, ιδιαίτερα μετά από τη δολοφονία του Σάλεχ αλ-Αρούρι», έγραψε χθες ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς στη Βηρυτό, τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό ισχύει περισσότερο για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, μέχρι και τις νότιες αστικές περιοχές της Βηρυτού», προστίθεται στην ανακοίνωσή του

Η Γερμανία είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση κατά του ταξιδιού στον Λίβανο τον Οκτώβριο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα