Βρούτσης: 11 εκατ. ευρώ σε 19 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα

 Βρούτσης: 11 εκατ. ευρώ σε 19 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αθλητισμού, «με Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κατανεμήθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου οι πιστώσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας για το 2024 και όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Βρούτσης είναι αυξημένες κατά 52,18%»! Συγκεκριμένα, τα 17 ΕΑΚ ανά την επικράτεια, η «καρδιά του ελληνικού αθλητισμού», επιχορηγούνται πλέον με 31,95 εκατ. ευρώ, έναντι 20,995 εκατ. ευρώ το 2023, ήτοι με 10,955 εκατ. ευρώ περισσότερα!

Η αύξηση που υλοποιεί η Κυβέρνηση στη χρηματοδότηση (και) των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πρωτοφανής, έπειτα από την ενίσχυση των 66 εκατ. ευρώ ετησίως για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και τις εθνικές μας ομάδες όλων των αθλημάτων, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Και όπως έχει ήδη ενημερώσει ο Υπουργός τις διοικήσεις των ΕΑΚ, η επιπλέον χρηματοδότησή τους αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, ώστε να καταστούν απολύτως ασφαλείς και να ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους.

Με σχετική επιστολή του προ μηνός, ο κ. Βρούτσης είχε τονίσει ότι «κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αθλητισμού αποτελεί η εξασφάλιση ασφαλών, σύγχρονων και βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει αποκλειστικά να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των νέων πόρων.

Έχουμε χρέος, με απόλυτη διαφάνεια, να οδηγήσουμε τον Αθλητισμό μας στη νέα εποχή και όλοι μαζί, με συνέργειες και αφοσίωση στη αποστολή μας, να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη αυτό που του αξίζει. Σύγχρονα, ασφαλή και αναβαθμισμένα αθλητικά κέντρα» και υπογράμμιζε πως «πρέπει να υλοποιηθούν λύσεις και έργα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων και τη σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές, με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με προγραμματισμό ανά κατηγορία δαπάνης, για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων».

Μάλιστα, ο Υπουργός είχε επισημάνει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων που πρέπει να τηρηθούν ώστε να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα:

1. Ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, με την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας.

2. Απόλυτη προσβασιμότητα αθλητών και αθλούμενων με αναπηρία (ΑμεΑ) στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

3. Χρονοδιάγραμμα και περιγραφή των έργων που θα εκτελεστούν για τη βελτίωση, συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Ο πίνακας αυτών που θα επιχορηγηθούν:

epixorigisi_giannis_voutsis_47988.png

Σχετικά Άρθρα