Χρυσοχοΐδης: Όνομα συνυφασμένο με το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ – Για 5η φορά στην ηγεσία του

 Χρυσοχοΐδης: Όνομα συνυφασμένο με το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ – Για 5η φορά στην ηγεσία του

Για πέμπτη φορά στην πολιτική του διαδρομή, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή, καθώς αρκετές υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές, με σημαντικότερη την δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη αφού ο 18χρονος που συνελήφθη φαίνεται πως αποτελεί απλά την κορυφή του “χουλιγκανικού παγόβουνου”. Ο κ. Χρυσοχοΐδης παίρνει την θέση του Γιάννη Οικονόμου, οι χειρισμοί του οποίου φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας, είναι το πρόσωπο-κλειδί στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου 2024. Το όνομα του έχει συνδεθεί με την εξάρθρωση τριών από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα: της 17 Νοέμβρη, του ΕΛΑ και του Επαναστατικού Αγώνα (το 2002 και το 2010). Η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας για τον κάθε πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καλείται να κάνει πράξη ο κ. Χρυσοχοΐδης με άμεσες πρωτοβουλίες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει μεγάλη κυβερνητική εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το διάστημα 1994-1996 με υπουργό τον Κώστα Σημίτη, υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003) στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Το 2009 τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου ως τις 17 Μαΐου 2012 – στην κυβέρνηση Παπαδήμου – διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Την 8η Ιουλίου 2019, ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 31 Αυγούστου 2021 αντικαταστάθηκε από τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στις 3 Μαρτίου 2022 μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στο κυβερνών κόμμα. Είναι προφανές ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση και της οπαδικής βίας, μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Σχετικά Άρθρα