Περιστέρι: Ο 35χρονος ήταν σε αμόκ – Περισσότερες από 30 οι μαχαιριές στον πατέρα του

 Περιστέρι: Ο 35χρονος ήταν σε αμόκ – Περισσότερες από 30 οι μαχαιριές στον πατέρα του

Περισσότερες από 30 φορές φέρεται να μαχαίρωσε τον 62χρονο πατέρα του ο 35χρονος, ο οποίος απολογείται σήμερα στον Ανακριτή για το στυγερό έγκλημα που έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Περιστέρι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν ότι ο 35χρονος ήταν σε αμόκ. Ο ιατροδικαστής εντόπισε περισσότερα από 30 τραύματα από μαχαίρι στο άψυχο κορμί του 62χρονου. Ο 35χρονος χρησιμοποίησε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με λάμα που περίπου έξι εκατοστών. Το θανατηφόρο χτύπημα ήταν στη μηριαία αρτηρία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος χτυπούσε τον πατέρα του στο θώρακα, στον μηρό, ενώ οι πάρα πολλές μαχαιριές ήταν στο κεφάλι.

Για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ενημερωθεί ο αρμόδιος Ανακριτής.

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να βρίσκεται στα δικαστήρια η μητέρα του.

Ο 35χρονος εργαζόταν σε φαρμακευτική εταιρία, ενώ ο συνταξιούχος πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στα ναυπηγεία.

Από τις καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί προκύπτει ότι τη μοιραία ημέρα ο 35χρονος έπαιζε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στο δωμάτιό του όταν ξαφνικά μπήκε μέσα ο πατέρας του που ήταν υπό την επήρεια μέθης. Ο 62χρονος μίλησε υποτιμητικά στον γιο του και τότε ξέσπασε καυγάς.

O 62χρονος που δολοφονήθηκε είχε κατηγορηθεί το 2017 για ενδοοικογενειακή βία. Μετά το έγκλημα ο γιος του κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του κακοποιούσε συστηματικά τη μητέρα του, ενώ ασκούσε συνέχεια ψυχολογική βία σε βάρος του. Επίσης, φέρεται να ανέφερε ότι για το λόγο αυτό η μικρότερη αδερφή του είχε φύγει από το σπίτι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η κατάθεση της μητέρας του, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του γιου της. Φέρεται να κατέθεσε ότι τη χτυπούσε μπροστά στα παιδιά. Για το μοιραίο συμβάν ανέφερε: «Την ώρα του τελευταίου τσακωμού εγώ βρισκόμουν στο δωμάτιο. Άκουσα τις φωνές. Πήγα να δω τι συμβαίνει και τότε αντίκρισα τον άντρα μου πεσμένο κάτω και ματωμένο».

Σχετικά Άρθρα