Πέτσας: “Σε καμιά περίπτωση η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι παρωχημένη”

 Πέτσας: “Σε καμιά περίπτωση η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι παρωχημένη”

Ο Στέλιος Πέτσας «άδειασε» τον Άγγελο Συρίγο για τα όσα είπε για τη Συνθήκη της Λωζάνης χθες και σήμερα, τονίζοντας πως οποιαδήποτε συζήτηση είναι όχι απλά άκαιρη, αλλά βλαπτική.

«Καμία σχετικοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης δεν χωρεί. Έχει την αξία της όχι μόνο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και για όλη την περίοδο μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τη διαμόρφωση των συνόρων και των συνθηκών που διέπουν όλη τη ζωή μας στη βαλκανική», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η Συνθήκη της Λωζάνης είναι «παρωχημένη», όπως ακριβώς είπε ο Άγγελος Συρίγος, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε εμφατικά: «Σε καμία περίπτωση».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Άποψη, όπως ένα καθηγητής, για τέτοια θέματα μπορεί να έχει, αλλά δεν έχει να κάνει με τη δική μου τοποθέτηση και νομίζω με τη θέση όλων όσων ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική. Η θέση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλές φορές. Οποιαδήποτε συζήτηση για σχετικοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης και αποστρατικοποίηση νομίζω είναι όχι άκαιρη, αλλά βλαπτική».

Σχετικά Άρθρα